Als er renners zijn die gesoigneerd op de fiets zitten, dan zijn het Italianen. Als er dan renners zijn die na hun carrière nauw betrokken blijven bij het ontwikkelen van fietsen en accessoires, dan is de kans groot dat hier opvallende items uit voortkomen.

Danilo Di Luca is hier een goed voorbeeld van. Als renner winnaar van onder andere de Giro d’Italia, de Amstel Gold Race en de ronde van Lombardije en tegenwoordig mede verantwoordelijk voor Di Luca bikes en accessoires. Onder de naam DLKiller KS1 worden schoenen geproduceerd met de opvallende Italiaanse uitstraling. DL komt van de naam Di Luca en ‘Killer’ is de bijnaam die Di Luca tijdens zijn carrière kreeg. De schoenen hebben een prijskaartje van € 428,88 en daarmee zitten ze wel in de hogere klasse als het op schoeisel aankomt.

De schoen heeft een carbon zool die anatomisch gevormd is, met veel ruimte aan de voorkant. Hierdoor hebben de tenen voldoende ruimte en zal de schoen niet gaan knellen. De schoen is ‘mouldable’. Je kan hem, met behulp van warm water, naar je voet vormen voor extra comfort. Het sluiten gaat via twee ATOP-sluitingen.

Tot zover niets geks ten opzichte van andere schoenen. Het opvallende aan deze schoenen zijn de kleuren. De zwarte en witte schoenen vallen niet direct op, maar de overige vier kleuren des te meer. De schoenen met de kleuren rood, blauw en goud hebben een enorm glanzende afwerking. Meest opvallende naar mijn mening is de zilver/chrome uitvoering, die je bijna als spiegel kan gebruiken.

Zoals gezegd een fors prijskaartje, maar dan heb je wel een paar opvallend blitse schoenen voor op de fiets. Meer informatie over Di Luca schoenen vind je op de site van Velobici.

  

Gerelateerd

Tags: