Zo langzaam is het wel duidelijk bij de grote groep cyclocross fans; Mathieu van der Poel is een klasse apart. Op de leeftijd van 20 al wereldkampioen cyclocross zijn bij de elite!

Maar wat veel mensen niet weten, of misschien niet bewust hebben meegemaakt, is dat hij in 2013 bij de junioren al super op dreef was. Hij reed dat seizoen (2012-2013) 30 cyclocross wedstrijden en won ze allemaal! Bij dat WK cyclocross werd hij wereldkampioen waarbij hij vanaf de start direct volle bak weg reed bij zijn concurrenten. Iets wat we wel kennen van hem. Met 57 seconden voorsprong op de nummer 2 kwam hij uiteindelijk over de finish. Hij werd dat jaar ook Europees kampioen en ook de Nederlandse titel was voor hem.

Om het seizoen compleet te maken reed en won hij ook het NK op de weg. Tot slot was hij ook als eerste over de streep bij het WK op de weg! Dit laatste met een geweldig overwicht dat duidelijk werd op de laatste klim waar hij iedereen zoek reed (zie de video hieronder). Dit alles bij de junioren.

Over een goed jaar gesproken.

Kijk hieronder maar eens naar het verschil hoe van der Poel boven komt en hoe de achtervolgers boven komen tijdens het WK op de weg:

Foto via Instagram