Met de winter in aantocht is het niet alleen het cyclocrossseizoen dat weer van start is gegaan, maar ook het strandraceseizoen staat op het punt van beginnen. Op 22 oktober zal het seizoen officieel van start gaan in Eersel. Ongetwijfeld zullen daar veel mensen te zien zijn die gebruik maken van de Koga Beachracer.

Met de Beachracer won Koga in 2013 de Eurobike Award en in 2016 maakte Hendrik het strand er mee onveilig. Voor 2017 heeft Koga een flink aantal wijzigingen doorgevoerd voor de beachracer. Meest opvallende verandering is de kleur. Het blauwe is vervangen door oranje. De nieuwe carbon voorvork van de beachracer heeft meer clearance, zodat er op het voorwiel ook een 2.35 band gemonteerd kan worden. Dit in tegenstelling tot de maximale breedte van 2.10 bij het vorige model. Het balhoofd van het frame is tapered en in combinatie met de steekassen (voor en achter) zorgt dit voor meer stijfheid en stabiliteit bij het sturen. De kabels die naar de derailleur en achterrem lopen, gaan via de onderbuis naar de achterkant van het frame. De aandrijving en het mechanische remmen gaat, net als bij de vorige versie, via de SRAM Rival 1×11 groep in combinatie met de Tektro Spyre remklauwen. De adviesprijs is € 1.799,-.

Naast de technische vooruitgang ben ik van mening dat ook de looks, dankzij de oranje kleur, verbeterd zijn. De verhalen hier op de redactie over het beachracen met de vorige Koga Beachracer maken mij toch ook wel nieuwsgierig naar deze fiets, en de ervaring van het strandracen!

Meer info via Koga

Gerelateerd

Tags: