Voor 2019 heeft Koga de Kimera racefietsen weer een mooie upgrade gegeven, ook qua design. Zoals je kan zien op de foto’s is de bekende Kimerakop weer terug op het frame. Subtiel zie je de steunkleur blauw of rood op verschillende plekken terug. Niet teveel maar precies goed als je het mij vraagt.

Er is keus tussen de Premium en de Pro waarbij die laatste het topmodel is. Daaronder komt de Premium. De Prestige, die daar weer onder kwam, is uit de collectie gehaald.

Koga Kimera Pro
De Pro is gemaakt van 40T carbon. Ook de voorvork is van carbon. Het stuur en de stuurpen zijn geïntegreerd waardoor het allemaal erg gestroomlijnd oogt. Dit heeft ook weer aerodynamische voordelen. De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 Disc. De wielen zijn de DT Swiss PRC-1400 met een 35 mm hoge velg. Het zadel is de SanMarco Aspide carbon. De fiets heeft verder steekassen en weegt 6,9 kg in maat 56. De kleur van deze fiets is matzwart met rood. De Di2 junctionbox is mooi weggewerkt in het uiteinde van de dropbar. De prijs voor dit topmodel is € 7.499,- en is leverbaar vanaf februari 2019.

Koga Kimera Premium
De Premium is ook van carbon maar dan afgewerkt met 3K carbon . Deze fiets schakel je ook electronisch maar dan met de Shimano Ultegra Di2 Disc groep.Het gewicht is ook iets meer dan de Pro. ongeveer 7,8 kg in maat 56. Ook bij deze fiets is het zadel de Aspide carbon van SanMarco. De wielset die hieronder zit is de P1800 Spline 32 van DT Swiss. En ook hier wordt er gebruik gemaakt van steekassen en is de junctionsbox op dezelfde manier weggewerkt als bij de Pro. De kleur van deze fiets is Off-Black met blauw. De adviesprijs voor deze Kimera Premium is € 3.799,- en is leverbaar vanaf februari 2019.

Meer info bij Koga.