Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie fietsuitdaging voor de toekomst waarbij je ook nog wat van de wereld ziet. Wacht dan nog even tot 2017 en boek dan een ticket naar Canada. Want daar opent volgend jaar de langste fietsroute van de wereld. En met lang, bedoelen ze ook echt lang. 24.000 kilometer is namelijk niet een afstand die je in een drietal weekjes onder je wielen door laat rollen.

Sinds 1992 is de non-profit organisatie ‘Trans Canada trail’ al bezig met de aanleg van ‘The Great Trail’. Een recreatieve route die geheel Canada doorkruist. Een recreatieve route, omdat er naast fietsen ook ruimte is voor vele andere outdoor-activiteiten zoals hiken, paardrijden en wandelen. In de winter valt er dan te denken aan skiën, snowboarden of sneeuwscooter rijden. Waar ik persoonlijk erg blij van word, is dat een groot deel van deze route autovrij is. Op dit moment is 87% van de route met elkaar verbonden, de laatste 13% zal dus spoedig volgen. De ondergrond van de route is een combinatie van verharde en onverharde wegen/paden.

Dat de route daadwerkelijk heel Canada doorkruist is te zien op onderstaande kaart. Daarbij worden uiteraard de bekende steden en hoogtepunten (waaronder de Rocky Mountains) niet gemeden. Overigens is de route overal op te pakken en te verlaten, zo kan iedereen naar eigen believen ‘The Great Trail’ gebruiken. Meer info vind je via The Great Trail. Op de site is ook een teller te vinden over de hoeveelheid kilometers die er momenteel al met elkaar verbonden zijn. Deze teller staat momenteel op 20.770 km verdeed over 13 staten en provincies.

Ik zeg: Bucket-list materiaal!

langste-fietsroute fietsroute-canada2

Gerelateerd