Iedereen kent waarschijnlijk wel het gevoel van jaloezie als je iemand ziet fietsen terwijl jij op dat moment andere verplichtingen hebt. Dat gevoel wordt nog erger als het ook nog eens lekker weer is. En met Strava wordt het daarna nog éxtra confronterend als je overzicht wordt geladen en je ziet wie er allemaal kilometers heeft gemaakt. Wanneer je mee gaat doen met een uitdagingen via Strava wordt dit ook nog eens perfect in een overzicht gezet op welke plek jij je bevindt. Zo bekeek ik afgelopen weekend de tussenstand van de Strava MTS challenge. Bovenaan staat Steven Abraham. Tot en met 8 februari reed hij ruim 11.000 kilometer! Iets wat mij over heel 2014 niet is gelukt rijdt deze man in slechts vijf weken bij elkaar. Een goede reden om toch even zijn profiel te checken en dat verklaart een heleboel.

Steven Abraham is de afgelopen twee jaar bezig geweest met de uitgebreide voorbereidingen voor een wel heel unieke recordpoging. Hij gaat namelijk in 2015 proberen een record uit 1939 te verbreken. In dat jaar reed Tommy Godwin maar liefst 120.805 kilometer. En tot op heden is dat record nog nooit verbroken. Een snel rekensommetje leert dat je ongeveer 330 kilometer per dag moet fietsen om aan deze belachelijke afstand te komen. Steven Abraham heeft het zich in zijn hoofd gehaald om dit record te gaan verbreken. Op zijn website kan je het uitgebreide verhaal lezen en staat ook zijn doel. Steven Abraham wil proberen om dit jaar 128.747 kilometer te fietsen. Dit betekent ongeveer 350 kilometer per dag!

Niet zo gek dat hij dus de Strava klassementen aanvoert. Daarnaast is het ook niet zo gek dat hij een geheel team van vrijwilligers aan zijn zij heeft om alles tot in de puntjes te verzorgen. Hij zal komend jaar enkel bezig zijn met fietsen, eten en slapen. Wil je met hem meefietsen kan dat, mits je in zijn tempo fietst en hem niet in gevaar brengt. Met een gemiddelde van ongeveer 24 km/h zal hij ruim veertien uur per dag op het zadel zitten. De pauzes gebruikt hij enkel om snel te eten of om te slapen. Routes worden niet vooraf gepubliceerd i.v.m. mogelijke ‘change of plans’. Dit kan bijvoorbeeld door de weersomstandigheden zijn; immers is Engeland nou niet een land met een heel fietsvriendelijk klimaat.

Wil je hem volgen kan dat via www.oneyeartimetrial.org.uk of zijn Strava-profiel.

128.747 kilometer, 365 dagen lang, weer of geen weer….. Ik word al een stukje minder jaloers als ik er aan denk

tijdrit.1tijdrit.2