De nieuwe 100% Glendale is een samenwerking tussen Peter Sagan en is geïnspireerd op oldschool muscle cars. Een voorliefde van Sagan. De Glendale is wat 100% noemt tijdloos met zijn vintage look maar met de hedendaagse technieken. De bril is de evenknie van de Barstow goggle die in de motorsport bekend staat vanwege zijn comfort, bescherming en helderheid. Qua vorm lijken deze brillen ook veel op elkaar.

De Glendale
Het in San Diego gevestigde 100% haalde Sagan naar Amerika om de krachten te bundelen voor de Glendale. Het frame is beschikbaar in vier verschillende kleuren en is van lichtgewicht TR90 kunststof. Dit materiaal is niet alleen laag van gewicht, maar ook onbreekbaar. Het neusstukje en de uiteinden van de pootjes zijn voorzien van ultra-grip rubbers. Deze zijn naar eigen wens en pasvorm aan te passen. Het frame van de bril loopt boven de lens langs tot halverwege de zijkant, daar waar de pootjes beginnen. De zijkant is deels open en aan de onderkant van de lens is er weer een gedeeltelijk frame. Dit deel van het frame is voorzien van ventilatie openingen om het beslaan tegen te gaan.

De bril is verkrijgbaar met verschillende lenzen en hebben een 100% UV-protectie. Standaard wordt er een clear-lens meegeleverd. De lens heeft een krasvaste coating en is behandeld zodat hij water, vuil en olie afstoot. Optioneel kan je bij deze bril, net als bij de overige brillen, kiezen voor een HiPER lens. Dit type lens werkt contrast verhogend en geeft een helder zicht. Deze lenzen zijn ook los verkrijgbaar.

De 100% Glendale bril is verkrijgbaar voor € 190,-. Daarvoor krijg je naast de bril ook een clear-lens, hard-case koker voor bril en lens, extra neusvleugel en een microfiber doekje.