Astana moest na het vertrek van Specialized op zoek naar nieuwe sponsors. Voor de fietsen is dat Argon18 geworden die zelf ook op zoek waren naar een nieuw team. Gisteren presenteerde het team hun nieuwe uitrusting.

Het valt direct op dat er veel minder Astana-blauw gebruikt wordt bij zowel de fietsen als de kleding. Minder blauw en meer zwart. Eigenlijk heeft zwart zelfs de overhand gekregen als je kijkt naar de fietsen. Daardoor vallen ze misschien wat minder op dan voorheen. De kleding, van Giordana, heeft ook een redelijke makeover gekregen. Was eerst het hele tenue blauw, nu alleen nog de jersey. De broek is zwart en aan de onderkant van de jersey loopt het zwart over in blauw. De gele accenten met het Argon18 logo passen er goed bij vinden wij.

Het team gaat drie modellen van het Canadese Argon18 gebruiken. Dit zijn de Gallium Pro, Nitrogen Pro en de E-118 Next. De Gallium Pro is de klimmer van het stel. Frame en vork wegen respectievelijk 790 en 350 gram in maat Medium. Er is ook een uitvoering met schijfremmen van de Gallium Pro. De Nitrogen Pro is de aero racer en voor het tijdrijden is er de E-118 Next. Alle fietsen zijn uitgerust met FSA onderdelen, als ook de nieuwe K-Force We groepset (niet op alle foto’s te zien) en Vision wielen.

Door het wisselen van sponsor gaan ze dus ook andere helmen gebruiken. Voor de komende drie seizoenen is dit het Italiaanse Limar geworden. Ze gaan de Ultralight+, 007 en Speedking gebruiken met het team. Op de foto hieronder zie je de 007 in Astana kleuren.

Argon18 Astana Gallium Pro Kit Argon18-Astana-E-118-Next

Hieronder zijn achtereenvolgens de Nitrogen Pro, Gallium Pro en de E-118 Next in 360 graden te bekijken.

Gerelateerd