De Roadmachine serie van het Zwitserse BMC staat te boek als de ‘endurance’ lijn uit hun collectie. Een serie die tot voor kort bestond uit twee carbon uitvoeringen en een aluminium variant. Tot voor kort dus, want onlangs werd de Roadmachine X toegevoegd aan dit rijtje. En ondanks dat de fiets onder de Roadmachine serie valt, is deze juist ook bedoeld om er mee op avontuur te gaan en de onverharde wegen niet te mijden.

De Roadmachine X is een triple butted aluminium frame, met een carbon voorvork. Het frame is opgebouwd volgens BMC’s eigen TCC concept. Dit staat voor Tuned Compliance Concept. Een concept waarbij ze het frame stijf maar comfortabel maken. Stijf bij de onderbuis en het bracket en comfortabel bij onder andere de achterbrug en zadelpen. Een techniek die is ontwikkeld voor Parijs-Roubaix, maar in veel van de fietsen van BMC is terug te vinden. Naast deze techniek is de Roadmachine X voorzien van flat-mount schijfremmen, interne bekabeling en 12mm steekassen. Het frame is voorzien van bevestigingspunten voor bagagerekken en spatborden waardoor een bike-pack vakantie met deze BMC zeker ook tot de mogelijkheden behoort.

De BMC Roadmachine X kost € 2199,- en daarvoor wordt deze afgemonteerd met de SRAM Rival 1 groep. Ondanks deze 1 x 11 aandrijving is het frame wel voorzien van een nok om een voorderailleur op te monteren. De wielen zijn de tubeless Mavic Allroad disc welke zijn voorzien van 160 mm schijven. De WTB Exposure banden op de velg zijn 34 mm breed. Het zadel is van Selle Royal en de rest van de onderdelen komt uit BMC’s eigen stal. Momenteel is ‘Stealth’ de enige kleurstelling waarin de Roadmachine X te verkrijgen is.

via BMC