Voor komende winter heeft Cube de range met cyclocross fietsen uitgebreid. Naast de aluminium Cross Race HPA modellen, hebben ze sinds kort ook carbon crossers. De zogeheten Cross Race C:62. Een nieuw ontwikkeld frame dat in drie verschillende kleuren leverbaar is.

Het frame is zeker geen kopie van zijn aluminium broertje. De manier van het klemmen van de zadelpen is anders dan op de HPA modellen. Mooi in de lijn van de bovenbuis is de zadelpen klem ‘verwerkt’ in het frame. Ook goed zichtbaar is de verandering van de kabelloop. Bij de nieuwe Cross Race C:62 gaat deze aan de voorkant bij het balhoofd al het frame in. Volgens de technische mensen van Cube is dit een stevig punt in het frame, dat niet verzwakt wanneer er een kabeltoevoer wordt geboord. In tegenstelling tot de onderbuis, die aan de binnenkant vaak extra carbon bevat, om de kabeltoevoer te verstevigen. De besparing van carbon op deze plek, is direct een besparing van gewicht. Minder opvallend, maar zeker niet minder belangrijk, is de geometrie. Ten opzichte van de aluminium modellen is deze compacter. Hierdoor zal het rijgedrag agressiever worden. Tegenwoordig al bijna overbodig om te vermelden, maar ook de Cube Crossers zijn voorzien van steekassen.

De drie verschillende kleurstellingen, hebben elk een eigen naam en bijbehorende afmontage. Het begint met de Cross Race C:62 Pro. De grijs/oranje versie is afgemonteerd met de nieuwe mechanische Shimano Ultegra R8000 groepset. Een Mavic Aksium disc wielset met Schwalbe X-one banden maken de fiets compleet. Adviesprijs voor de Cube Cross Race C:62 Pro is € 2299,-. De fiets zie je op de foto hieronder.

De Cube Cross Race C:62 SL is de volgende in de rij en is afgemonteerd met een SRAM Force CX1 groep. Hoofdzakelijk zwart met blauw en rode accenten en een Easton EC90 crankset. De wielen zijn afkomstig van het Duitse Newmen Compononts. Aluminium clinchers met Schwalbe X-one banden. Stuurpen en stuur komen ook uit de fabriek van Newmen. Het stuur is de carbon Advanced Wing Bar. Prijs van de Cube Cross Race C:62 SL is € 2699,-. Dit is de fiets bovenaan dit bericht.

Het topmodel uit de stal van Cube is de Cross Race C:62 SLT komt in de kleurstelling rood met groen. Remmen en schakelen gaat met de Di2 versie van de nieuwe Shimano Ultegra R8000 groep. Stuur, stuurpen en wielen komen eveneens uit de Newmen stal, echter staat deze Cross Race C:62 SLT op een set full carbon clinchers. Prijs van de Cube Cross Race C:62 SLT is € 3799,-. Je ziet de fiets op de onderste foto’s in het rood.