De Belgische Pro-Continentale formatie van Wanty-Groupe Gobert draait al een aantal jaren mee. De ploeg (onder verschillende namen) is opgericht in 2008. Sinds 2015 rijden zij in het peloton op de fietsen van Cube. De Cube Litening C:68 om precies te zijn. Dit is het topmodel uit de collectie van Cube.

Ook voor seizoen 2018 gaan de mannen koersen op de Cube Litening C:68. Afgelopen week is deze fiets gepresenteerd en ten opzichte van de fiets van afgelopen seizoen zit daar een mooie vooruitgang in. Het frame is qua geometrie gelijk gebleven echter heeft de kleur een mooie metamorfose ondergaan. Donkerblauw met fluorgeel geeft de fiets een opvallend uiterlijk en is naar mijn mening een enorme verbetering ten opzichte van het lichtblauw met rood/oranje van afgelopen jaar. Nu verandert de kleur niets aan de rij eigenschappen van de fiets, maar de manier van schakelen in dit geval wel. Waar ze afgelopen jaar nog mechanisch schakelden, stappen ze nu over op een fiets die is afgemonteerd met de nieuwe Shimano Dura Ace Di2 groep, toch weer een treetje hoger.

De overige onderdelen van de fiets blijven gelijk. Met de wielen van Fulcrum, een zadel van San Marco en een afmontage van Ritchey hebben ze mooie partners voor een prof-waardige fiets! Een mooi detail is wat mij betreft de hashtag die op de achterbrug is aangebracht. Met #RideForAntoine eren ze hun overleden ploeggenoot Antoine Demoité.

 

Gerelateerd

Tags: