Terwijl we nog bezig zijn met het testen van de Fizik R1’s uit 2017, hebben de Italianen het 2018 model al gelanceerd. In dit geval zijn er twee nieuwe modellen die beiden onder de naam Infinito R1 vallen. De Infinito R1 en de Infinito R1 Knit. Het verschil zit ‘m daarbij in de gebruikte materialen, waarbij laatst genoemde geheel met de nieuwe trend meegaat met het gebruik van ‘Knit’ materiaal.

De grootste verandering bij de Infinito R1 model zit in de bovenkant van de schoen. Deze bovenkant bestaat uit twee gedeelten die over elkaar heen schuiven wanneer je de schoen dicht doet. Het sluiten gaat met behulp van twee Boa-sluitingen. In tegenstelling tot het 2017 model, loopt het draadje van de onderste Boa-sluiting rond. Op deze manier moet de schoen nog beter om de voorvoet sluiten. Deze techniek hebben ze bij Fizik de term ‘Volume control’ meegegeven. Aan de binnenkant van de schoen zit de zogeheten ‘Dynamic Arch Control’. Dit zorgt ervoor dat de twee bovenste gedeelten apart van elkaar kunnen bewegen en zich makkelijker aanpast aan de vorm van de voet. De bovenste Boa-sluiting laat de schoen goed op de wreef van de voet aansluiten.

De aanpassingen die aan deze schoen zijn gedaan komen voort uit gesprekken en feedback van verschillende profrenners die met deze schoenen rijden. Phillip Gilbert is daar een voorbeeld van.

De Fizik Infinito R1 Knit is qua vormgeving en technieken gelijk aan de normale versie. Maar, zoals gezegd, is deze uitgevoerd met Knit materiaal. Een trend uit de modewereld die zijn weg naar het wielrennen heeft gevonden. Het Knit materiaal ziet er niet alleen gaaf uit, het heeft ook voordelen. De open structuur van Knit zorgt voor goede ventilatie en verkoeling van de schoen. Dit materiaal heeft een iets ander prijskaartje en deze schoen zal, ten opzichte van de reguliere Infinito R1, € 30,- duurder zijn.

De Fizik Infinito R1 schoen kost € 350,- en de Fizik Infinito R1 Knit kost € 380,-.

En de knit versie:

meer info via Fi’zi:k

Gerelateerd

 • Jordi Backx

  Volgens mij zijn Fi:zi’k schoenen ook geschikt voor brede voeten en hoge wreef, toch? Ik vind die Knit echt verschrikkelijk mooi.

  • racefietsblog

   Deze nieuwe hebben we nog niet kunnen proberen. De vorige R1B valt redelijk normaal tot smal. Ik zou ze dan toch eerst even passen in jouw geval.

   • Jordi Backx

    Weten jullie waar Fi:zi’k wordt verkocht in een winkel met bakstenen muren? Passen is noodzakelijk, maar Futurumshop et al. vallen dan automatisch af.

 • Jordi Backx

  Voor die prijs zeker! 😉