De 2 bekendste fietscomputers van Garmin zijn vernieuwd. De edge 510 vervangt de edge 500 en de edge 810 vervangt de edge 800.

Ondanks dat de Edge 500 en de Edge 800 al hele fijne fietscomputers zijn, heeft Garmin ze toch nog weten te verbeteren. De technische specificaties van de Edge 510 zijn een beetje veranderd ten opzichte van de Edge 500. De Edge 510 heeft nu ook een mooi touchscreen gekregen (de 800 had dit al). Daardoor is ie wel iets groter (8,6 cm lang tegenover de 6,8 cm van de 500)  en zwaarder (80 gram tegenover de 56,7 gram van de Edge 500) geworden. Het scherm is dan ook een stukje groter (4,4 cm breed tegenover de 3 cm van de 500). Daarnaast kan de Edge 510 naast de GPS satelieten ook gebruik maken van GLONASS-satellieten. Dat zijn een soort van Russische GPS satellieten. Waardoor de 510 nog sneller verbinding krijgt en ook in dichte bossen of op andere moeilijke plekken een beter signaal krijgt.

De Edge 810 is minder veranderd dan de Edge 510. Eigenlijk is deze technisch gelijk gebleven aan zijn voorganger. Maar waar de grote verandering bij beide fietscomputers zit, is in de mogelijkheid om een koppeling te maken met je de Garmin Connect App op je mobile telefoon (iphone of Android toestel die je toch in je achterzak hebt zitten) zodat de gegevens van je route direct kunnen worden gestreamt naar het WWW. Dit werkt als een soort Endomondo of Strava waarbij je je vrienden kan uitnodigen je live te volgen of een strijd met je aan te gaan. Het is erg interactief en heeft ook goede koppelingen met Twitter en Facebook zodat je na de wedstrijd je training direct kan uploaden. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook weersinformatie op je scherm ontvangen via je telefoon. Zoiets technisch is altijd lastig uit te leggen, en dat wist Garmin! Vandaar dat ze er een heel duidelijke video (onderaan de pagina) van hebben gemaakt met een aantal bekende renners in de hoofdrol. (Wat een heerlijk leven hebben die renners toch als je het filmpje ziet). Ziet er wel erg goed uit allemaal!

De Edge 810 is nu al te verkrijgen en is er vanaf € 449,-  De Edge 510 is vanaf eind januari verkrijgbaar en kost vanaf € 299,-

PS. Voor het gemak hebben we het verschil tussen de 510 en de 810 niet genoemd omdat het verschil redelijk gelijk is gebleven met de vorige versies. Even snel dan: grootste verschil is dat de 810 werkt als een TomTom (met routebegeleiding) en de 510 alleen een gps functie heeft zonder zichtbare routebegeleiding.

Wat fotootjes van de Edge 810, de Edge 510, en hoe anderen je kunnen volgen:

 

En de video:

Via Garmin