Pearl Izumi komt met een nieuwe herfst- en wintercollectie waarbij ze ons fietsers willen stimuleren om deze winter zo lang mogelijk door te fietsen. Dat lijkt ons een uitstekend uitgangspunt.

Kledingmerk Pearl Izumi gaat alweer ruim 60 jaar mee, vindt zijn oorsprong in Japan, maar heeft al heel wat jaren het hoofdkantoor in de VS. Ze willen dat rijders zich comfortabel voelen in de winterkleding. We pikken een aantal highlights uit de collectie.

Dames Elite Pursuit AmFIB Jacket
Het lijkt een jack gemaakt voor de winderige lage landen als het koud is.
De softshell buitenlaag moet je beschermen tegen de wind en warmte bieden. De stof zou tot 50% meer ademend vermogen hebben dan andere softshells. De rugpanelen moeten zorgen voor extra ventilatie bij inspanning. Het is gemaakt voor een fietspositie dat goed aansluit op het vrouwelijk lichaam. Het heeft drie zakken op de rug en reflecterende elementen voor extra zichtbaarheid. Dat is handig als je kiest voor zwart, terwijl het Fiery Coral hieronder of nog luidruchtigere Screaming Pink al voor een hoop zichtbaarheid zorgen. Er is ook een uitvoering voor mannen van dit jack.

Pearl Izumi Dames Elite Pursuit AMFIB Jacket  |  € 159,99

P.R.O. Pursuit LS Windjack
Het is een jas, maar zou moeten passen als een shirt. Heel licht met wind- en waterbescherming voor trainingen bij koud weer. Op de rug is materiaal van een zomerjack toegepast om toch voldoende ventilatie te bieden bij inspanning. Het is strak op het lichaam gesneden. Afhankelijk van de temperatuur kies je een dik of dun ondershirt bij

Pearl Izumi P.R.O. Pursuit LS Windjack | € 159,99

Elite Escape Barrier Convertible jack
Volgens Pearl Izumi zou dit jack moeten zijn als je er maar één mocht kiezen, vanwege zijn veelzijdigheid. Het kan omgebouwd worden tot een vest of heel klein opgevouwen worden om mee te nemen dankzij een riem. Het heeft een wat ruimere pasvorm en is daarmee comfortabel gemaakt voor op en naast de fiets. Het heeft zelfs twee steekzakken. Ook hiervan is een damesuitvoering.

Pearl Izumi Elite Escape Barrier Convertible jack | € 89,99

Dames Elite Pursuit Hybrid jack
Het Elite Pursuit Hybrid jack is een geheel nieuw jack voor de dames. Hij kan klein genoeg opgevouwen worden om mee te nemen in je achterzak om hem vervolgens te kunnen gebruiken tegen de wind en/of opspattend water. Het heeft een comfortabele pasvorm, maar door de elastische stoffen zit het toch goed om je lichaam. Het is wat krapper in de taille en breder op de heupen en kruipt daardoor niet omhoog, aldus Pearl Izumi. Zoals je ziet is het jack er in Screaming Pink, maar ook in Fiery Coral en ‘gewoon’ zwart.

Pearl Izumi Dames Elite Pursuit Hybrid jack | € 99,99

Elite WxB jack
Een jack dat speciaal is gemaakt om je droog, snel en comfortabel te houden in de slechtste omstandigheden. Het zou 100% waterdicht moeten zijn en toch ademend. Lichtgewicht met een pasvorm die schouder- en armpositie volgt om wapperen te voorkomen. De 2-weg rits maakt het mogelijk om overtollige warmte af te voeren zonder meteen de gehele weersbescherming te verliezen. De lange achterkant houdt warmte binnen en beschermd natuurlijk ook tegen opspattend water

Pearl Izume Elite WxB jack | € 159,99

Pursuit Hybrid lange fietsbroek met bretels
Dit is een wind- en waterblokkerende (afstotend?) fietsbroek die speciaal is afgestemd op de trapbeweging. Het heeft waterafstotende PI DRY technologie op de achterkant van de benen en lichtgewicht, wind- en waterbestendige AmFIB softshell-stof in de gebieden die worden blootgesteld aan wind en water. Het heeft elatische manchetten waardoor er ook geen rits nodig is.

Pearl Izumi Hybrid lange fietsbroek met zeem | € 149,99

Via Pearl Izumi