Al gezien op Eurobike maar dan nu officieel gelanceerd, de nieuwe Look 795 Blade RS. Dit is de nieuwe aeroracer van Look en volgens hen passen de termen, Aerodynamics, Intelligent intergration en Traction bij deze racefiets.

506 stukken carbon
Het frame is gemaakt van carbon met de CarbonCore techniek. Dit is Look’s naam voor de manier hoe ze de verschillende carbonlagen verwerken in een frame. Het frame bestaat uit 6 verschillende carbon types en in totaal uit 506 stukken carbon. De voorvork bestaat uit 163 stukken. De bottombracket maakt gebruikt van een aluminium BB386 pressfit systeem.

Ondanks dat het een aero racefiets is met een aero cockpit, zie je nog steeds kabels lopen. De fiets is er met schijfremmen maar ook met velgremmen. Voor de velgremversie is er een maximale bandenbreedte van 28 mm. Voor de schijfremversie is dat 30 mm. De Look 795 Blade RS is er vanaf € 4499,- en dan zal hij afgemonteerd zijn met een mechanische Shimano Ultegra groep. Hieronder de met Dura Ace afgemonteerde versie in de kleur Metalic Blue Glossy. Erg mooi. Daaronder nog de Dura Ace Di2 versie is het wit.

Via Look