Voor het derde jaar op rij werken Maap en Basso samen in de vorm van de Diamante. En ook dit jaar resulteert dat weer in een erg mooie frameset voor de ploeg. Het begon tijdens een bezoek van de mannen van Maap aan de Basso fabriek. De liefde voor premium materiaal was de verbindende factor. Bij Basso gaat het om de fietsen en bij Maap om de kleding. Destijds, in 2016, ontstond het idee om te gaan samenwerken.

Maap X Basso Frameset
Het frame voor 2019 is aan de voorkant zwart en loopt langzaam over naar donkerblauw. Op de zitbuis en de achterbrug zitten een vijftal gekleurde banen, die overeen komen met de kit van de ploeg. Het frame is gelijk aan de ‘reguliere’ Basso Diamante 2019, die we eerder al toonden op het blog. De Maap uitvoering is enkel verkrijgbaar als schijfrem uitvoering. Op de foto’s is deze afgemonteerd met een mechanische Shimano Dura Ace Disc groep, maar zoals we bij het vorige artikel al vermelden zijn de frames van Basso op verschillende manieren af te monteren. Afhankelijk van de afmontage wordt ook de prijs bepaald. De prijs start in deze Maap X Basso uitvoering vanaf ongeveer € 6000,-.

De specificaties van de andere afmontage en bijbehorende prijzen voor dit frame zijn ons niet bekend, hiervoor zal je bij je lokale Basso-dealer moeten aankloppen. Maar een bezoekje aan deze dealer is wat mij betreft zeker de moeite waard, want het is wel echt een gave fiets!

Meer info via Basso