De nieuwe Moots ROUTT YBB fiets is een opvallende verschijning. Niet alleen vanwege het titanium frame, maar vooral vanwege de ‘soft-tail micro-suspension’. Een techniek die ze vroeger ook gebruikten bij de mountainbikes en nu opnieuw wordt gebruikt voor de ROUTT YBB. Hiermee wordt het een comfortabele endurance fiets bedoeld voor gravel.

Vering
De ROUTT YBB is geschikt voor verschillende soorten terrein en dankzij de vering kan je de fiets op allerlei ondergronden gebruiken. Hij valt niet echt in een hokje te plaatsen, want Moots wil met het toevoegen van de 20 mm veerweg juist de scheidslijn tussen on- en off-road laten vervagen.

De veelzijdigheid van de fiets blijkt ook uit de ruimte voor banden. Met 28 inch wielen kan je tot 45 mm brede banden rijden en als je gaat voor 27,5 inch wielen kan je zelfs tot 52 mm brede banden monteren. Het titanium frame wordt uitgerust met een carbon voorvork die beiden geschikt zijn voor 12 mm steekassen. Zowel het frame als de voorvork zijn voorbereid op de montage van spatborden en op het frame is er ruimte voor drie bidonhouders. Er is keuze uit zeven standaard maatvoeringen en een custom optie waarbij het frame op maat wordt gemaakt.

Frameset of Select Build
Je kan kiezen om een frameset aan te schaffen of een van de Moots Select Builds. Wanneer je kiest voor een Di2 frameset lopen alle kabels door het frame. Kies je voor een mechanische uitvoering, loopt de kabel van de achterrem vanaf het bracket aan de buitenkant van het frame naar de remklauw. Overige kabels gaan wel mooi door het frame. Een frameset is verkrijgbaar vanaf $ 4999,- en dat is voor de mechanische uitvoering. De Di2 uitvoering is $ 200,- duurder.

De Select Builds van de ROUTT YBB worden afgemonteerd met de Mavic Ksyrium Allroad elite wielset, Fizik stuur en zadel en een Ultegra groepset naar keuze (Di2 of mechanisch). De zadelpen en stuurpen zijn van titanium en komen, net als het stuurlint, uit Moots’ eigen fabriek. De uitvoering met de mechanische Shimano Ultegra uitvoering is verkrijgbaar vanaf $ 7845,-. De Di2 uitvoering kost $ 8760,-. De ‘standaard’ afwerking van het frame is ‘Etched’ en heeft een kortere levertijd dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld de ‘Stanley finish’ zoals op de foto’s.

Meer info via Moots