Toen Sagan afgelopen maand Parijs-Roubaix won, viel het je misschien al op dat hij met een nieuwe 100% bril fietste. Niet de versie met de Speedcraft Air, maar met de aangekondigde S2. Iets minder futuristisch maar duidelijk herkenbaar als een 100% bril.

Door een laser techniek die is gebruikt aan de onderkant van de lens lijkt het of hij een volledig montuur heeft. Maar dat is dus niet het geval. Je hebt 360 graden zicht. De lens heeft een coating die water en olie afstotend is. De contactpunten van de bril met het hoofd en de neus zijn van rubber waardoor de S2 goed blijft zitten. De bril is er in verschillende uitvoeringen waaronder die met een Peak Polar lens en een HiPER lens. De Peak Polar lens is een gepolariseerde lens waarmee je ook horloges, fietscomputers, telefoonschermen etc, goed kan aflezen. De HiPER lens versterkt de kleuren en ook het contrast waardoor je als het ware scherper ziet.

Duidelijk 100% maar iets minder opvallend dan de Speedcraft Air. Ze zijn vanaf volgende week bij de dealers verkrijgbaar. De prijs is afhankelijk van de lens die in de bril wordt gebruikt.

S2 met HiPER lens: € 200,-
S2 met Smoke lens: € 160,-
S2 met Mirror lens / Flash Gold lens: € 180,-

 

Gerelateerd