Als je de afgelopen week Strava hebt gebruikt, was het je vast al opgevallen dat er een en ander veranderd is. Daarnaast zijn ook de apps voor de verschillende mobiele devices geupdate en heeft Strava een nieuwe feature gelanceerd.

De nieuwe feed oogt naar mijn mening een stuk ‘cleaner’ en heeft meer een community idee. Je kan rechtstreeks onder een activiteit reageren en aan de linkerkant vind je een ‘samenvatting’ van je eigen profiel. Waar je voorheen soms twee of drie keer moest klikken om bijvoorbeeld bij je laatste activiteit te komen, kan dit nu met slechts een druk op de knop. Nu Strava de looks heeft van een ‘social wall’ zoals we bijvoorbeeld kennen van Facebook, is de komst van Strava posts een mooie aanvulling.

Strava posts geeft je de mogelijkheid om andere content te delen. Waar je in de oude versie je training uploadde en hier eventueel foto’s bij zette, kan je met Strava posts ook verhalen, losse fotos of vragen posten. Non-activity-berichten, zoals Strava het zelf omschrijft. Een Strava post kan je toevoegen via je mobiele device door linksboven op het ‘plusje’ te klikken. Hiermee kan je kiezen om een post, foto of activiteit te posten. Op je computer staat dit plusje rechtsboven. Wanneer je een bericht hebt toegevoegd komt dit in de newsfeed van jouw volgers te staan. Vanaf nu kan het dus zijn dat je wall niet meer alleen gevuld wordt met trainingen van de personen die je volgt, maar ook foto’s en/of verhalen kunnen voorbij komen. Uiteraard kan hier dan door jouw volgers op gereageerd worden.

Wil je je eigen posts teruglezen of aanpassen? Op de pagina van je eigen profiel staat een tabblad met posts. Deze is te vinden naast het tablad van je KOM’s en CR’s. Dit tabblad verschijnt overigens alleen als je ook daadwerkelijk een post hebt gedaan.

Tags: