Het nieuwe topmodel van Trek, de Madone 7 serie voor 2013 is al onthuld. Eigenlijk konden we ze al zien tijdens de Dauphine. 

Wat zegt Trek zelf over de fiets? Nou dat het de racefiets is die je moet hebben als je snel wil fietsen. Tja, dat is natuurlijk makkelijk om over je eigen fiets te zeggen. Wat valt er dan op aan de fiets? Heel veel aerodynamische vormen, een BB90 Crank (90mm breedt) en leuk is dat de achterrem niet meer bovenaan maar onderaan het wiel zit. Dit laatste zagen we al eerder bij bijvoorbeeld de Museeuw MF-XX van 2011. Esthetisch wel erg strak!

Ze hebben 5 verschillende modellen en de vanafprijs is bijna $ 8000,- Een frameset van de 7-serie kost $4199,- Maar als je gebruik maakt van de configurator waarbij je de fiets zelf kan samenstellen dan zit je al snel aan de + 12000 dollar. Zie de afbeelding van de racefiets met het geflamde zelf samengestelde frame ($12.914,97 om precies te zijn). Die configurator is wel wat sloom en loopt vaak vast.

Of ze lekker fietsen? Geen idee maar dat zal best. We hebben nog geen testfiets van Trek hier voorbij zien komen. Dus Trek: we zijn benieuwd!


Via Trek

 

Tags: