Als ik zeg: “Roze racefiets met een prijsklasse van de buitencategorie”, dan herinneren jullie je misschien wel de knalroze Vandeyk Purple Blast racefiets.

Een super opvallende racefiets gemaakt van Columbus staal. Nu heeft Vandeyk een nieuwe racefiets met de naam: Machine for Riding. Dit keer is er geen staal gebruikt maar carbon. Ze hebben het Duitse bedrijf Ax-lightness gevraagd hun ontwerp om te zetten in een daadwerkelijk frame. Handgemaakt in Germany dus! Het frame weegt in maatje 56, 870 gram. Over alle details van de fiets is nagedacht. (zelfs het logo is in een soort machinetaal-code). De fiets wordt afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 9070 (11-speed) met alle draden geïntegreerd in het frame. Verder bestaan de onderdelen uit merken als Chris King, Tune en Enve. Voor kenners zegt dit genoeg.

De prijs van deze fiets zal dan wel hoog zijn?, hoor ik u denken… Nou inderdaad. Een complete fiets kost 11.900 euro (wel inclusief btw). Maar je hebt dan wel een bijzondere fiets met een bijzonder ontwerp. Niet eentje uit zo’n hergebruikte carbon-mal. De stijl is iets minder uitgesproken dan de “roze” Vandeyk, maar daardoor spreekt het waarschijnlijk wel weer meer mensen aan.

Mooi detail is dat de fiets van voren niet een logo op het balhoofd heeft. Vind ik wel mooi!! Maar als ik moest kiezen… toch de Roze!

Via Vandeyk

Tags: