De laatste jaren hebben we al een aantal nieuwe en opvallende helm merken op de markt zien verschijnen. POC en Suomy zijn daar twee goede voorbeelden van. POC kwam overgewaaid uit de wintersport en Suomy is een merk dat al naam en faam had gemaakt in de motorsport. Een helm die qua uiterlijk en verschijning volgens mij prima in dit rijtje past is de NOW ZAPPI. De helm, zeker in bepaalde kleurstellingen, doet mij denken aan de Transformers.

NOW is afkomstig uit California en is een afkorting voor Nonstop On Wheels . Iets wat we allemaal wel het liefst willen natuurlijk. ZAPPI is de modelnaam en is een van de twee helmen die ontwikkeld is voor het wielrennen op weg. De ZAPPI is volgens NOW een lichte en aerodynamische helm waarbij er gebruik wordt gemaakt van 32 ventilatie gaten. Deze ventilatie gaten zijn zo gepositioneerd dat er aan de binnenkant van de helm een soort web van luchtstromen ontstaat. Ze noemen dit het Spider Web Airflow Channel System. Met 245 gram opgegeven gewicht is dit een lichte helm. Aan de binnenkant van de helm zit een skelet systeem dat zorgt voor de stevigheid. De helm heeft een antibacteriele padding, die eventueel kan worden uitgewassen. Met het Easy Quick Dial systeem is de helm makkelijk op maat te maken. Het systeem is in drie hoogtes af te stellen. Een duidelijk beeld hiervan kan je in onderstaande video zien. De bijbehorende uitleg is alleen wel wat lastig te verstaan.

De NOW ZAPPI is verkrijgbaar in twaalf verschillende kleurstellingen en kost $ 198,-. Dit is ongeveer € 160,-. Je kan kiezen uit de maten S/M of L/XL. Maat S/M is geschikt voor mensen met een hoofdomtrek van ongeveer 53 tot 58 cm. Voor mensen met een hoofdomtrek tussen de 58 en 63 cm is maat L/XL geschikt. In de Benelux zijn er geen dealers van deze helm, maar via de webshop op de site kan je de helm bestellen.

Nowhelmet

 

Gerelateerd

Tags: