Nou ja, roze… Paars zoals Vandeyk de fiets noemt (Purple Blast). Maar ondanks de kleur is de fiets een stoere verschijning (oke smaken verschillen).

Vandeyk is een duitse fabrikant die de racefiets met de hand maakt van Columbus Xcr staal.  De voorvork is van Enve, de afmontage is Dura Ace Di2, de wielen is een combinatie van Enve, Chis King en Sapim. Het zadel is van Fizik en de banden van Continental.

De fiets wordt in een limited oplage van 25 stuks (handgenummerd) gemaakt.

De prijs voor de complete fiets: 12800 euro. (Ja dat is veel geld). Een frameset kost 6950,- euro. voor dat geld kan je nauurlijk ook bijna elke andere racefiets kopen die je maar kan bedenken. Maar met deze roze verschijning heb je wel een hele bijzondere unieke stalen racefiets. (de kans dat je buurman 1 van de andere 24 fietsen koopt is natuurlijk klein, tenzij hij ook Racefietsblog volgt en een bovengemiddeld budget heeft… dus voor de zekerheid toch maar even checken met je buurman!) Tja,… ik moet bekennen dat, mocht ik 13000 euro als budget hebben, ik toch wel serieus deze fiets zou overwegen!

Wat? je bent het niet met me eens? Kijk dan nog maar even naar de plaatjes.

Via Vandeyk

 

Gerelateerd

 • Hendrik

  Prachtige fiets maar ik begrijp nog niet helemaal waar de prijs vandaan komt. Exclusief staal? En voor dat geld zou ik er persoonlijk wel iets anders (=mooiers) in willen zien dan dat Dura-Ace crankstel.

 • Coen

  Exclusiviteit denk ik!
  Een Sram Pink is zo gemaakt Hendrik! Ik vind m egr gaaf!

 • Duracel

  jawohl……KAUFEN! …..maar dat bedrag.