Het Duitse Team Maloja Pushbikers dat onder leiding staat van Christian Grasmann heeft een Fuji als teamfiets. We kwamen Grasmann op de Zesdaagse Rotterdam tegen en hebben even met hem gesproken over de toch wel opvallende wegfiets.

Deze specifieke racefiets was van de Duitser Leif Lampater. De racefiets heeft een Fuji SL top frame met hoge wielen van Syntace de W23 RS. Voor een 72mm hoge en achter zelfs een 90mm hoge velg. De wielset heeft een gewicht van 1795 gram en Grasmann vertelde dat juist die wielen heel erg fijn zijn. Maar zijwind is toch geen pretje met deze hoge wielen? Het klopt dat je wel moet oppassen wanneer je achter een gebouw vandaan komt met windstoten, ze vangen gewoon veel wind, maar volgens Grasmann kan hij met deze wielen gerust zonder handen op het stuur fietsen. Iets wat hij met andere wielen van deze hoogte ook wel eens geprobeerd heeft maar dat niet aan te raden vond. Dat maakt ons in ieder geval nieuwsgierig naar deze wielen. We hebben snel even op de site van Syntace gekeken (en die ziet er niet heel goed uit, maar dat terzijde) en de prijs voor deze set is: € 2.350,00 De banden waar ze mee fietsen zijn de tubeless Schwalbe Pro One’s.

Verder is de fiets afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2, dat schakelt volgens Grasmann altijd zoals het hoort, gewoon heel fijn. De voorplaat is van Rotor Qrings en heeft een SRM powermeter. De zadel en stuurpennen zijn ook van Syntace. Het ergonomische zadel is van SQlab en is zoals je ziet lekker kaal. De pedalen op deze fiets zijn van Look. Die laatste onderdelen, vanaf het zadel, mogen de renner zelf bepalen dus die verschillen per persoon.

Grasmann werd tijdens de Zesdaagse Rotterdam, waar we hem tegenkwamen netjes tweede! Lekkere dikke fiets, wel blijven oppassen met de wind, maar opvallen doe je zeker! En ja, mochten jullie denken; voor de foto’s is het mooier om de ketting voor op het grootste blad te leggen. Dat klopt, maar aangezien de accu van de Di2 leeg was, ging dat even niet zo 1,2,3. 🙂

Oh en de website van de Pushbikers vind je hier.

pushbikers-bike3 pushbikers-bike4 pushbikers-bike5 pushbikers-bike6 pushbikers-bike9 pushbikers-bike10 pushbikers-bike8 pushbikers-bike11 pushbikers-bike12 pushbikers-grasmann pushbikers-bike7 grasmann

Gerelateerd