Oké, geen racefiets maar toch zeker wel een sportieve fiets deze keer. En dan uit Detriot (Verenigde Staten) van het merk Shinola. Deze Shinola maakt naast fietsen nog meer lifestyle spullen zoals horloges, leren accessoires en nog meer coole gadgets als een leren football of een fietsslot dat met leer is . Kortom veel mooie dingen. Het uitgangspunt van Shinola is dat ze het werk weer terug willen brengen naar de Verenigde Staten dus daar worden de producten ook gefabriceerd.

Maar het gaat nu even over de fietsen. Deze moderne fietsen hebben een retro uitstraling maar wel op een super strakke manier. Het ziet er allemaal erg goed uit en de kleuren die gekozen zijn benadrukken ook het retro gevoel. Goed gekozen dus. Op dit moment hebben ze 5 verschillende modellen waarvan er enkele limited zijn. We kunnen wel verwachten dat er de komende tijd wel andere modellen bijkomen.

De fietsen hebben allemaal schijfremmen van Shimano en worden ze aangedreven door een Shimano Nexus naaf. Ze zien er gewoon super cool uit, en mijn voorkeur gaat uit naar de dames Bixby in de kleur Mauve (zie foto hierboven). Die wil je toch gewoon hebben. De prijs ligt tussen $1950,00 en $4500,00 afhankelijk van het model.

Helaas verzenden ze niet naar Nederland, maar waar een wil is, is een weg. Lijkt me. Ook is er een store in New York (zie video onderaan) Daar wordt je toch vrolijk van…

Plaatjes kijken dus:

shinola-di2 shinola-wright-limited shinola-wright-limited4 shinola-wright-limited3 shinola-wright-limited2  shinola-runwell-blue shinola-bixby-green