Terwijl hier ons best doen om op de hoogte te blijven van alles wat met racefietsen en zo nu en dan cyclocrossen te maken heeft,   zijn er volksstammen bezig met de discussie of een mtb nou 26 inch wielen nodig heeft of 29 inch. En al een tijdje geleden weer is daar de 650b (of 27,5 inch) bijgekomen. Tja… vroeger reed iedereen op een 26 inch. Niemand hoorde je klagen.

Maar nu rijdt een 29 inch veel soepeler over hobbels. Vandaar dat de 26 inch steeds minder te zien is. (vergelijk het maar met een scooter met kleine wielen en een scooter met grotere wielen. De kleine wielen hobbelen gewoon meer). Maar de 26 inch blijft natuurlijk veel actiever sturen en daardoor (volgens sommigen) veel leuker om mee te mtb-en. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tussengroep die van beide walletjes willen meesnoepen door op een 27,5 inch te gaan fietsen…

Maar goed, genoeg gepraat over wielmaten in het mountainbiken. Hier een video van een aanhanger van de 26 inch, Cotic Bikes. Met de melding dat de 26 inch nog leeft… en om dat te ondersteunen heeft hij een video gemaakt. Kijken en dan… geef maar toe, wil jij ook weer een 26 inch mtb erbij! Gaaf!!! Succes met nadoen! (voor de ongeduldigen: de actie start op 1:22)

Tip via @Luuk_Damhuis