Het nieuwe seizoen is van start en dat betekent dat het World-Tour peloton momenteel in Australie rondrijdt. Daar start over op 14 januari de Tour Down Under, waar voor het eerst alle nieuwe truitjes zichtbaar zullen zijn. Een groot deel van de truitjes heeft dezelfde kleurcombinatie zoals we deze gewend zijn uit afgelopen seizoen, maar er zijn ook zeker een aantal ploegen waarvan de teamkit behoorlijk gewijzigd is. Hieronder een overzicht van de teamkits voor 2018.

Een nieuwe sponsor geeft het voormalige Cannondale – Drapac een opvallende nieuwe look. EF Education First – Drapac powered by Cannondale is de nieuwe teamnaam waar roze de boventoon voert.

 

Bij Bora – Hansgrohe is er qua kleurstelling niets gewijzigd. Het tenue heeft wel meer kleur ten opzichte van vorig seizoen.
Een mooi en fris nieuw outfit voor team Movistar. Helderblauw dat langzaam overgaat naar donkerblauw met witte sponsornamen. Mooi!
Bij Quick-step floors is er weinig veranderd. De witte mouwen zijn vervangen voor blauw, zodat het tenue echt een geheel is.
Katusha Alpecin heeft er dan wel voor gekozen om de mouwen en de bovenkant van het outfit in een andere kleur te doen. Voorheen was de kleur bordeaux-rood en tegenwoordig is het wit. Iets meer afwisseling waardoor het beter opvalt.
Ook bij Dimension Data hebben ze gekozen voor meer kleur. De zwarte bovenkant is niet meer en het shirt bezit veel meer de herkenbare groene kleur van de ploeg.
Ook bij Trek is er meer kleur te vinden op het shirt. Twee seizoenen geleden was het zwart/wit. Afgelopen seizoen kwam daar al wat meer rood bij, en in 2018 zal het shirt volledig rood gekleurd zijn. Rood, met witte details.
Bij Lotto Soudal kiezen ze voor de omgekeerde volgorde. Afgelopen seizoen bijna geheel rood, en nu met wat meer wit op de voor en achterkant van het shirt.
In vergelijk met afgelopen seizoen heeft AG2R La Mondiale gekozen voor een rustiger tenue. Geen blauw/bruine blokken meer over het shirt, maar een eenvoudig, maar mooie, drie-kleur.
Lotto Jumbo heeft slechts een kleine wijziging ondergaan. Een extra subsponsor op het shirt en de gele kleur die doorgaat op de bovenkant van de schouders, in plaats van het zwart van de mouwen.
Het ontwerp van FDJ is niet veranderd, de kledingleverancier is dat wel!
Met een nieuwe subsponsor komt er wat meer kleur (blauw) in het tenue van BMC.
Bahrein Merida heeft er ook voor gekozen om de mouwen in dezelfde kleur te doen als de rest van het shirt. Door de donkerblauwe details is het goed te onderscheiden van andere teams met een rood shirt.
Bij het Astana team is er een subsponsor van het shirt verdwenen. De enige wijziging in het tenue.
Team Sky gaat van zwart naar wit, zoals je al eerder kon lezen op het blog.
Geen wijzigingen aan de voorkant van het shirt van team Sunweb. Op de achterkant van het shirt staat een vernieuwd sponsorlogo en dat is dan ook de enige wijziging van het shirt van Tom Dumoulin en z’n ploegmaten.
Ook een naamswijziging voor het Australische Mitchelton Scott-team dat het donkerblauw verruilt voor zwart, met opvallend gele schouders.
Het shirt van UAE Emirates team heeft de zwarte zijpanelen vervangen voor wit. De enige wijziging. Het shirt rechts, van Fabio Aru, is het shirt van de italiaans kampioen. Bijna niet te onderscheiden van het reguliere shirt dat Dan Martin (links) draagt.

Gerelateerd

Tags: