Nieuw seizoen betekent nieuw stuurlint. Tenminste, voor mij wel. Een persoonlijk iets, want de een wil een stroef en dik stuurlint waar de ander het liefst een glad lintje met weinig demping om het stuur wikkelt. Fabric heeft een drietal stuurlinten in het assortiment waarbij je kan kiezen uit drie verschillende opties. De Silicone tape, de Hex tape en de Knurl tape.

Knurl tape
De meest opvallende naam is voor de Knurl tape die volgens Fabric ‘super grippy’ is. Zonder handschoenen voelt het als een redelijk stroef stuurlint. De naam heeft het te danken aan het profiel dat erop zit. Allemaal kleine vierkantjes die zorgen voor een stroef relief. Onder dit profiel zit een foam die voor demping zorgt. Niet dat het een heel dik stuurlint is, maar het vangt wel de nodige trillingen op. Aan de binnenkant zit een stroeve siliconen laag die het lint op z’n plek houdt. Omdat deze laag niet plakt, kan je het stuurlint nog makkelijk opnieuw positioneren, mocht je een ‘wikkelfoutje’ hebben gemaakt.

De Knurl is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: wit, zwart, blauw, rood en groen. Qua prijs is dit het goedkoopste stuurlint uit het assortiment en kost het € 24,90. In de verpakking vindt je eveneens twee stukjes tape om het uiteinde vast te pakken en twee stuurdoppen die je met een inbus strak kan draaien. Dat geldt voor alle type stuurlinten. Alleen heeft de stuurdop bij de Silicone tape geen inbus schroefje.

Hex tape
Een stapje hoger qua prijs is de Hex tape, deze kost € 29,90. Net als bij de Knurl komt de naam van de structuur van het profiel. In dit geval een honingraat of hexagon structuur. Je ziet een grote honingraat dat over het hele stuurlint loopt, maar daar binnenin zit dezelfde structuur in het klein. Honingraat in een honingraat zeg maar.

Op de zwarte uitvoering na is deze enkel verkrijgbaar in kleurcombinaties. De helft van het stuurlint is zwart en de andere helft is wit, groen, rood of blauw. Persoonlijk ben ik geen fan van stuurlinten met twee kleuren, maar smaken verschillen. De grip voelt iets minder stroef dan de Knurl tape en dat komt naar mijn idee doordat het profiel wat grover is. De diktes, en siliconen binnenkant van deze twee stuurlinten komen wel overeen waardoor het qua demping ook vergelijkbaar is.

Silicone tape
Dit is de derde uit het rijtje heeft mijn persoonlijke voorkeur. Je voelt bij het aanpakken direct dat deze veel grip heeft, en dat is iets wat ik erg prettig vind. Ik rij (uitgezonderd de wintermaanden) zonder handschoenen en dat heeft invloed op de keuze van het stuurlint. De structuur aan de bovenkant is eveneens een honingraat, maar het gebruikte materiaal maakt het verschil. Het stuurlint is van ‘medical grade silicone’. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van siliconen die ook voor medische doeleinden worden gebruikt. Deze zijn anti-bacterieel, hebben een langere levensduur en zijn erg soepel.

Dit stuurlint is een stukje dunner dan de andere Fabric linten en heeft geen klevende siliconen strip aan de binnenkant. Je kan dit stuurlint rekken, waardoor je een beetje kan spelen met de dikte. Rek je hem uit tijdens het wikkelen, wordt deze wat dunner maar zal hij ook wat minder comfortabel zijn. De prijs van dit stuurlint is € 39,90,- en het is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, blauw, wit en rood.

Meer info via Fabric

Tags: