Het klinkt als een snoepwinkel en stiekem is het dat ook. In een winkel met mooi materiaal voel je je al gauw als een kind in een snoepwinkel. De Zwift Drop Shop is de virtuele (snoep) winkel waarin je upgrades kan kopen voor het materiaal van je avatar, je online karakter. De naam komt van de virtuele valuta, de Drop, waarmee je een nieuwe fiets of wielset kan aanschaffen.

Drops verdienen
Met de komst van de virtuele winkel zijn er veel meer mogelijkheden om je avatar te customizen. Voorheen kon je upgrades voor je avatar verdienen doordat je een volgend level had bereikt. Dit systeem, en de manier waarop dit wordt berekend blijft gelijk. Het verschil is dat je vanaf nu alleen nog maar upgrades voor accessoires kan verdienen wanneer je een volgend level bereikt. Dit geldt dus voor helmen, brillen, schoenen en kleding.

Naast de beloningen voor een behaald level, komen nu de Drops. Gebruikers van Zwift hebben op 28 februari een eenmalige uitbetaling gehad, waarbij het aantal Drops passend bij het huidige niveau op de virtuele rekening is gestort. Daarnaast zal je per rit een aantal Drops bijverdienen. De verdienste wordt bepaald door een combinatie van afstand, hoogtemeters en verbrande calorieën.

Drop Shop
De verdiende Drops kan je vervolgens besteden in de Drop Shop. In de shop staan veel verschillende frames en wielsets met het bijbehorende prijskaartje. Netjes gecategoriseerd per merk en oplopend qua prijs is het een overzichtelijke webshop. Maar, ondanks het systeem van de Drops, is niet alles direct beschikbaar. Je kan de virtuele centen er wel voor hebben, maar voor bijvoorbeeld een Specialized Allez Sprint frameset moet je wel eerst level 14 hebben bereikt, voordat deze beschikbaar is.

Het upgraden van je kit en looks op de fiets gaat op basis van je behaalde level. Het upgraden van je fiets en wielen gaat met behulp van drops, met daarbij de kanttekening dat je voor veel items een bepaald level moet hebben, alvorens deze beschikbaar worden in de shop. Het is niet mogelijk om met met echt geld Drops te kopen, maar dat zou zomaar eens de volgende stap kunnen zijn. De shop is trouwens te bereiken via het pauze menu in je Zwift app.

Meer info via Zwift

Tags: