Aan nieuwe wielerkledingmerken geen gebrek de afgelopen jaren. Elk jaar komen er nieuwe merken bij. Pep Cycling is er zo een. Ze stonden afgelopen jaar voor het eerst op Bikemotion nadat ze in 2018 het levenslicht hadden gezien. Een belangrijke vraag bij nieuwe merken is wat mij betreft, waarom zou ik overstappen op een nieuw merk?

Design als speerpunt
Een reden kan het design zijn en dat is ook waarin Pep het verschil wil maken. Design is hun voornaamste speerpunt en oprichter Hugo vertelt dat daar ook erg veel energie in wordt gestopt. Op dit moment is het nog een klein Nederlands merk met in totaal vijf verschillende designs. Elk design heeft een broek en shirt die bij elkaar passen. Wat mij opvalt is dat de designs erg strak op elkaar aansluiten bij de verschillende panelen van het shirt. Bij het shirt met de flesjes bijvoorbeeld loopt de rechterkant van de rits mooi over in de linkerkant. Zo is het ook met de andere shirts zo. Omdat ze zo precies werken, zijn er op de tekentafel ook al heel veel designs afgevallen. Die kwamen niet door de keuring.

Lekker fris
Qua shirts heb je trouwens keus uit twee types. Drie designs voor de SS jersey en twee designs voor de Pro jersey. Bij de SS jersey, staat SS voor Short Sleeve. Dat suggereert dat er in de toekomst ook Long Sleeve shirts gaan komen. De Colour Block is het design met vlakken, de Pumped is een blauw shirt met als je goed kijkt allemaal fietspompen erop. De laatse is de Crossroads en dit is wat mij betreft het mooiste design. Wit, zwart en geel met allerlei tussenliggende kleuren. Ik wilde zeggen dat het er lekker fris uitziet, en ik zie dat Pep Cycling die term zelf ook gebruikt voor dit shirt.

Het SS shirt heeft een zogenaamde performance fit, wat zoveel inhoudt dat dit het allround wielershirt is. Het shirt is geschikt voor de toerrijder, maar ook kan je er volgens Pep Cycling de nodige wedstrijdjes mee fietsen. Het shirt is gemaakt uit vier verschillende stoffen om een zo goed mogelijke fit te krijgen. De dunne stof heeft een ademende werking en als je het shirt tegen het licht houdt zie je de open structuur van de verschillende stoffen. De kraag en manchetten zijn dubbel geslagen en hebben geen rand. Aan de onderkant van het shirt zit aan de achterkant een siliconen gripper. Drie grote achterzakken en een kleintje met een ritsje. De middelste zak is voorzien van een reflecterende band. De ritsen zijn trouwens van het bekende YKK. De prijs van het SS shirt is € 65,-.

Dan is er de Pro jersey met een echte racefit. Dit shirt is ook lichter dan het SS shirt. Verdere belangrijke verschillen zijn de stoffen die gebruikt zijn en de iets langere mouwen. Dit shirt is er in het Agile design en het Bottle design waarbij ik de flessen versie ook erg gaaf vind. De prijs van het Pro shirt is € 75,-.

De bibshorts hebben allemaal dezelfde fit. Ondanks dat ik zelf niet zo ben van de setjes, is er bij elk shirt design een bijpassende broek. De broek heeft voornamelijk platte naden, zodat je daar tijdens het fietsen geen last van hebt. De zeem absorbeert trillingen en de toplaag is gemaakt van ‘open cell foam’, wat in de praktijk moet inhouden dat het snel droogt en extra hygiënisch is. De pijpen hebben een brede rand met siliconen puntjes om deze goed op de plek te houden. De prijs van de bibshort is € 95,-.

Binnenkort onze bevindingen
De shirts en broeken van Pep hebben allemaal subtiele logo’s op de borst en de linkerpijp. Wit gekleurd en onopvallend. Een bewuste keus want de designs spreken voor zich, aldus Pep. Binnenkort gaan we zelf fietsen met de Crossroads SS set dus voor onze bevindingen moet je nog even geduld hebben.

Meer info via Pep Cycling