Misschien is het jullie al opgevallen, het reageren op artikelen binnen Racefietsblog ziet er sinds kort wat anders uit.

We zijn gebruik gaan maken van een systeem genaamd Disqus. Het ziet er misschien iets anders uit, maar het heeft allerlei leuke voordelen.

Voordat je de eerste keer kan reageren moet je even een account aanmaken, dit is heel eenvoudig en kan zelfs met behulp van je favoriete social media (Facebook, Twitter, Google+ etc). Dit hoeft maar één maal te gebeuren, daarna kan je Disqus gebruiken op alle websites die hier gebruik van maken. En dat zijn er veel, waaronder grote namen als CNN.com, Wired.com en Telegraph.co.uk.

Vervolgens kan je net zoals ‘vroeger’ reageren, maar Disqus kan meer:

– je kan eenvoudig reageren op anderen met de ‘beantwoorden’ knop onder elke reactie
– als iemand reageert op jouw reactie krijg je een mailtje
– je kan jezelf nu abonneren op een discussie met ‘abonneer via email’
– vind je iemands reactie goed of juist niet? Stem de reactie omhoog of omlaag via de pijltjes
– met de tab ‘gemeenschap’ heb je gelijk een overzicht van artikelen met recente reacties
– op disqus.com kun je je eigen profiel bekijken en al je reacties beheren

We werken er trouwens nog aan om de recente berichten weer te tonen aan de rechterkant van de pagina. Gelukkig kan je nu al de tab ‘gemeenschap’ hiervoor gebruiken zoals hierboven beschreven.

Hieronder een leuk filmpje over Disqus:

Al met al hopen we dat dit het reageren en discusseren op Racefietsblog nog leuker en makkelijker maakt. Ga het vooral zelf testen, want zo een lijstje met voordelen is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk gaat het om de ‘user experience’.

‘Disqus’ hieronder er lekker op los, probeer de functies!

Gerelateerd