De fiets van het jaar verkiezing door de RAI Vereniging werd dit jaar alweer voor de 30e keer gehouden. Bovenstaande Cannondale Super Six EVO Hi-Mod Ultegra Di2 ging er met de winst vandoor in de categorie Racefiets van het Jaar.

Er waren dit jaar vijf categorieën: Racefiets, Fiets, E-bike, Speed E-bike en MTB van het Jaar. Hoe je de verkiezing moet beoordelen vinden we altijd een beetje lastig omdat niet alle fietsmerken vertegenwoordigd zijn. Neem bijvoorbeeld merken als Specialized, Merida, BMC, Scott, Focus en Pinarello om er een paar te noemen. En dan heb je nog merken die met alleen de MTB categorie meedoen en niet met de racefiets categorie. Maar goed, genoeg hierover.

De titel Racefiets van het Jaar is dus gegaan naar de Cannondale die wij ook al eens getest hebben. Hij won het nipt van de Bianchi Oltre XR4. Het juryrapport verklaarde het verschil als volgt: “De Cannondale is net meer vooruitstrevend met meer moderne techniek”. Ook de Canyon Endurace CF SL Disc 9.0 SL kon de Cannondale niet van z’n plaats stoten.

Naast deze drie die een nominatie kregen waren de andere kandidaten:

Kuota K-Allroad LFS, Trek Domane SLR 6 disc, Ridley Fenix SL Disc, Eddy Merckx EM 525, Giant TCR Advanced Disc, Cervélo S3 disc Ultegra en de Van Nicholas Boreas SE.

Voor de liefhebbers zijn hier nog de overige winnaars:

MTB van het Jaar 2017: Cube Reaction GTC One
Speed E-bike van het Jaar 2017: Trek Super Commuter + 8S
E-bike van het Jaar 2017: Giant Prime E+2
Fiets van het Jaar 2017: Sensa Superlite Disc

Meer informatie over de verkiezing kan je vinden bij de RAI Vereniging.