Elia Viviani zal je voortaan nog iets makkelijk uit het peloton weten te pikken dankzij zijn nieuwe schoenen: de oranje DMT KR1. Eén Boa en een ‘3D Knit’ bovenwerk.

Ze zijn zo Italiaans als het maar kan in het wielrennen, DMT’s nieuwe KR1 schoenen. Opvallend oranje met zwart, groot logo op de zijkant en een glanzende carbon zool. Niets mis mee overigens en bovendien zijn ze er ook in het zwart. De topmodellen van DMT vallen nu eenmaal op, en daar is het natuurlijk ok een topmodel voor.

Deze laatste KR1 schoenen zijn toch weer heel anders dan hun vorige RS1. Dit bovenwerk is van gemaakt van zogenaamde Knit stof dat we inmiddels ook vaker bij andere schoenenmerken hebben gezien. Het gaat om de Structure Intarsia 3D Knit technologie, volgens DMT. Een stof gemaakt van duizenden geweven draadjes. Hierdoor zou het als een sok comfortabel om je voeten moeten sluiten.

Rond de enkel is een soort van kraag gemaakt waardoor de schoenen ook daar goed moet aansluiten op de je voet. Als je goed kijkt naar de foto hieronder zie je ook dat dit helemaal rondom de voet loopt en er dus geen sprake is van een tong of zoiets dergelijks.  

De carbon zool is – vanzelfsprekend eigenlijk – anatomisch gevormd. Omdat het 3D Knit bovenwerk heel soepel is, is de schoen verstevigd bij de tenen en de hiel om voldoende steun te bieden.

Voor het vastmaken van de schoen is één Boa voldoende. Op de foto’s zie je dat de draad kruislings over de wreef loopt.

De KR1 schoen wordt gemaakt in de maten 37 t/m 47, inclusief halve maten en zou in maat 41 240 gram moeten wegen. Niet superlicht, maar wel vergelijkbaar met andere schoenen in deze categorie. Ze hebben een adviesprijs van € 349,-.

De KR1 is er ook in het zwart

Ook nieuw zijn de KR2 schoenen. Die zijn net onder de KR1 geplaatst en vanzelfsprekend wat goedkoper, maar met € 319,- verre van goedkoop te noemen. Ze lijken ook niet veel onder ter doen voor de KR1’s. Het maakt net als de KR1 gebruik van dezelfde 3D Knit technology alleen hebben ze nu gebruik gemaakt van een extra TPU ‘skelet’ daaromheen. Ook is de zool van iets ander carbon. Opvallend genoeg zijn ze ietsje lichter met 235 gram in maat 41. Eveneens in het oranje/zwart en geheel zwart.

Via DMT