Fabian Cancellara doet het altijd goed in de klassiekers. Dat ligt grotendeels aan zijn benen, maar zijn fiets speelt natuurlijk ook een rol. Trek maakt deze nu beschikbaar voor de consument.

Vaak is zelfs de meeste luxe uitvoering van een fiets die je als consument kan kopen nog altijd niet helemaal gelijk aan de fiets van de profs. Daar is dan toch vaak nog een en ander aangepast. Aanpassingen die vaak pas in een later stadium voor de consument binnen bereik komen. Het Amerikaanse Trek geeft de consumenten nu de mogelijkheid om op precies dezelfde fiets als Fabian Cancellara te rijden; de Domane Classics Edition. De Domane zelf is natuurlijk niet nieuw, deze is naast de Madone gezet om het ruige werk tijdens de klassiekers op te kunnen knappen.

Deze Domane is speciaal voor Cancellara ontworpen en maakt onderdeel uit van Project One programma.  Wat deze uitvoering speciaal maakt is dat het echt om een race geometrie gaat. Dus een iets lager balhoofd en een wat langere wielbasis voor een sportievere houding. Ook andere merken hanteren voor hun prof-fietsen nog weleens een aangepast geometrie die niet de markt op gaat. Andere kenmerken van deze Domane zijn ondermeer de extra bandruimte en een aangepaste derailleurhanger.

Cancellara zelf hierover: “Ik denk  dat het erg cool is dat Trek ‘mijn’ fiets beschikbaar maakt voor de consument. Het is een hele speciale fiets voor mij. Zowel Trek als ikzelf hebben veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van deze Domane en ik ben erg blij dat deze nu op de markt komt”.

Met het Project One programma kan je de fiets geheel naar wens aanpassen. De Domane Classics Edition is alleen als complete fiets te verkrijgen in de maten 52 t/m 62cm. De duurste versie die we konden samenstellen gaat weg voor €13,913.97, de goedkoopste voor €4,068.98. We schatten in dat Cancellara niet met een 105 groep van Parijs naar Roubaix gaat rijden al is het wel interessant om te zien of hij dan ook het verschil kan maken!

trek-domane-classics4 trek-domane-classics3 trek-domane-classics2