Je kan ze huren voor als je er sporadisch een nodig hebt, maar als je veel moet reizen en je fiets moet mee dan is een fietskoffer onmisbaar. Het Noorse Douchebags claimt de ideale fietskoffer gemaakt te hebben.

Het merk is in 2012 opgericht door de Zweed Jon Olsson, een bekende naam bij de wintersporters, en de Noorse product designer Truls Brataas. Hopelijk slaat de naam niet op henzelf, maar toch leuk gevonden. Ze willen simpelweg het reizen zo makkelijk mogelijk maken door slimme tassen te maken. De Savage moet het reizen voor de fietser dus zo makkelijk mogelijk maken.

De tas is geïnspireerd op de rolkooien die je bij raceauto’s ziet. Een frame van aluminium buizen die de binnenkant beschermen tegen de buiten kant. Binnen de kooi, de Db Roll Cage, kan je fiets plaatsen en is hij op die manier beschermd. Douchebag wil je hiermee het lage gewicht van een soft case bieden, met de bescherming van een hard case. De fiets wordt binnen de kooi op zijn plaats gehouden door verschillende straps zodat hij niet heen en weer kan bewegen en goed op zijn plek blijft. Het doek aan de buitenkant van de kooi zit er strak omheen gespannen, maar komt niet tegen de fiets in de kooi aan.

Een ander voordeel is dat de koffer tot 35% van zijn volledige grootte opgevouwen worden. Daarmee heb je dus niet zo’n onmogelijke grote koffer ergens staan, maar is hij nog redelijk weg te stoppen. Eén koffer voor al je fietsen, claimt Douchebags. Dat klinkt logischer dan het is, want veel koffers zijn óf voor mtb’s óf voor racefietsen. Deze is dus geschikt voor allebei, al moet je voor je racefiets er wel nog de Road Bike Adaptor bij kopen à € 19,-. Die zit tijdelijk bij de prijs in begrepen, maar misschien moeten ze dit gewoon standaard doen, zeker als je bedenkt dat de koffer € 699,- kost.

Binnenin de koffer zitten aparte compartimenten voor wielen waarbij ook extra bescherming is voor de remschijven en zijn er extra vakken voor zaken als je pedalen. In de video hieronder wordt nog eens uitgelegd hoe je een racefiets inpakt in de Savage, dat zal veel duidelijk maken.

De Savage is nu verkrijgbaar bij Douchebags voor € 699,- (gratis verzenden).

Gerelateerd