Denk je aan Australië, dan denk je aan zon, strand en alles wat daarbij hoort. Ook fietsen inderdaad, wat ons betreft althans. Over een paar dagen start de WorldTour met de Tour Down Under en dat vond Specialized een prima gelegenheid om wat speciaals te doen. Een Down Under LTD collectie met de Australische zonsondergang als thema.

En eigenlijk hinten ze daarmee op de oranje-roze kleuren die “peacefulness and fiery intensity” uitstralen, zoals ze het zelf noemen. In ieder geval erg kleurrijk en ikzelf word erg vrolijk van die schoenen. De overgang van de opvallende kleuren met de zilverkleurige Boa-sluiting. Erg goed gedaan. En verschillende profrenners zullen tijdens de Tour Down Under ook met deze collectie gaan rijden zoals je onderaan al ziet bij Team Bora.

Maar naast de schoenen zijn er nog een aantal producten in deze collectie. De producten zijn niet nieuw maar de kleuren wel. De hele Down Under collectie bestaat uit S-Works Road 7 schoenen (€ 399,90), de S-Works Prevail II helm (€ 299,90), een Power Expert zadel (€ 199,90) voor zowel dames als heren en een paar sokken (€ 14,90). Hieronder wat sfeerafbeeldingen van de producten.

Meer info via Specialized