Camerabeelden vanuit de lucht zijn niet heel nieuw. Tijdens wielerwedstrijden vliegen helicopters af en aan met fotografen en cameramensen (en vips). Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet zijn drones. Kleine radiografischbestuurbare ehh… soort van helicopters met daaronder een camera. Veel goedkoper dan een echte helicopter en het geeft een heel fraai beeld.

Tijdens wegwedstrijden is het wat lastig met een drone, omdat de renners volgen niet te doen is terwijl je op de grond staat. Maar als er rondjes worden gereden zoals bij cyclocross dan is het wel makkelijk om op een plek te blijven staan en het resultaat is erg gaaf. Je krijgt ook een goed overzicht van de renners en ziet alles in een ander perspectief. Veel videos zagen we online met deze leuke manier van filmen en hieronder een aantal.

Vragen die wel in mijn hoofd zweven; wat gebeurt er wanneer een drone neerstort en een renner raakt (door een defect of een slechte bestuurder)? Mag iedere bezoeker die nu met zijn camera aan de kant staat in de toekomst met een drone de foto’s maken? Maar dat zijn vragen voor in de toekomst, want zoveel drones zijn er nu nog niet.

Dus genieten van de beelden voordat het misschien wel verboden gaat worden. Iemand eigenlijk een idee of het vliegen met zo’n ding moeilijk is?