Het is niet uitzonderlijk, maar er zijn niet veel zadelfabrikanten die een zadel hebben waarbij de weegschaal onder de 100 gram blijft. Voor de echte weightweenies dus, dit zadel. Astute is afkomstig uit Italie en maakt zadels met de hand. De absolute topper uit de serie is de Astute One. Dit zadel is een limited edition dat in 2017 is geproduceerd voor de ‘Bianchi for Scuderia Ferrari’.

Gedetailleerd zonder deklaag
Het One zadel is geheel van carbon en de afwerking ziet er enorm strak en gedetailleerd en chic uit. Het zadel is gemaakt met oog voor detail en het lijkt alsof het één geheel is. Het logo op de voorkant en de puntjes op de bovenkant met elk een Astute logo. Hierdoor krijg je de indruk dat het zadel een deklaag heeft, maar dat is niet zo. Het zitgedeelte is mat carbon en heeft in het midden een brede sleuf. Het carbon dat ze gebruiken is hetzelfde als Ferrari gebruikt voor de stoelen in hun raceauto’s. Lichtgewicht komt in dit geval uit op 94 gram voor het hele zadel. Het zadel heeft een carbon rail van 7 x 9 mm.

Wat je kan verwachten van een lichtgewicht product is dat het qua prijs een zwaargewicht is. Met € 489,- is hij zeker prijzig, maar daarvoor heb je wel een stukje Ferrari op je fiets.

Meer info via Astute