Eddy Merckx kenmerkt zich als veelzijdig renner. Niet alleen won hij grote rondes, maar ook klassiekers en was succesvol op de baan. Hij waagde het ook wel eens in de cross, en dat segment ontbrak nog aan de collectie van zijn fietsenmerk. De Eeklo70 doet zijn intrede.

Rare naam denk je wellicht, maar Eeklo is een plaats in Oost-Vlaanderen, en 70 staat voor het jaartal 1970. In dat jaar reed – en won – Eddy namelijk met Eric de Vlaeminck een heuse koppelveldrit. En Eric is inderdaad de oudere broer van Roger, maar ook 7-voudig wereldkampioen veldrijden, nog altijd een record. In de bewuste rit deed Roger, die zelf ook nog twee keer wereldkampioen veldrijden was, overigens ook mee en kwam met Frans Verbeeck als tweede binnen.

Tot zover de geschiedenisles, het ging over de fiets natuurlijk. Hun eerste crosser. Natuurlijk helemaal afgestemd op de eisen van de serieuze crosser. De fiets is beschikbaar in twee uitvoeringen, zijnde Ultrgra en 105. Beide hebben hetzelfde frame – met een ander kleurtje, maar zijn dus wel anders afgemonteerd. De Ultegra uitvoering krijgt bijvoorbeeld hydraulische schijfremmen mee en Shimano RX31 wielen, de 105 uitvoering Fulcrum Racing Sport CX wielen. Biede fietsen zijn er in maten 48 tot 58.

De Eeklo70 Ultegra is leverbaar voor EUR 2.899, de 105 voor EUR 1.999

Eddy Merckx Eeklo70 cx | Racefietblog.nl Eddy Merckx Eeklo70 cx | Racefietblog.nl

Meer info opĀ http://www.eddymerckx.be/