We kennen ze inmiddels wel, de automerken die ook een fiets hebben met hun naam erop. Maserati sluit zich nu ook aan bij het rijtje.

Hij zal voor het eerst te zien zijn tijdens Eurobike volgende week, maar onder andere bij Maserati zelf is er al wat te vinden. Niet veel info alleen. Zoals met eigenlijk alle automerken die iets met een fiets doen, komt de fiets niet bij Maserati zelf vandaan. De elektrische fiets is van de hand van het Deense Diavelo. Het doorlopen van het stuur in het frame doet ons een beetje denken aan de Look 795

Mooi is wel dat het geheel er nog redelijk gestroomlijnd uitziet, al blijven de buizen wel fors. Maar dat blijft een uitdaging bij elektrische fietsen. Maserati heeft zelf ook een paar foto’s staan op hun Facebookpagina waar de fiets uitgerust is met een SRAM Force groep, voor zover we het kunnen zien. Misschien dat een eTap groep meer op zijn plaats was geweest. De snelheid zal in ieder geval beperkt blijven tot 25 km/u, zoals we ook al zagen bij de Giant Road-E. Afijn, mocht je wel een fan zijn, maar toch liever voor het ouderwetse trapwerk willen gaan met een beetje Italiaanse flair, dan is er ook nog de fiets die ze hebben laten maken in samenwerking met Montante. Chic!