Helaas is het nog steeds nodig om een slot te gebruiken als we onze fiets stallen of zelfs als deze is opgeborgen in onze schuur. Bleven mensen maar eens van andermans spullen af, maar dat is een hele andere discussie.

Als we dan toch een slot nodig hebben, dan is deze Tex-lock misschien wel een optie. Drie dames, Alexandra, Suse and Katja, hebben dit slot bedacht. Wat vooral opvalt is dat de kabel zacht is. Dus geen krassen of beschadigingen maar ook veel fijner wanneer je deze in je achterzak draagt. De core van het slot heeft er omheen textiel die in allerlei lagen en door gebruik van verschillende hi-tech technieken toch enorm sterk is. Doorknippen is er niet bij. En dan weegt de kabel minder dan 500gram per meter. Dat is dus een erg licht slot.

Er komt nog een Kickstarter actie, en de sloten die er nu in twee versies bedacht zijn, worden in verschillende lengtes aangeboden. Dus ook al zul je je 5000 euro racefiets toch echt niet buiten zetten aan welk slot dan ook, is het misschien wel iets voor je woonwerk racefiets, stadsfixie, gestalde racefiets in de schuur etc etc.

Meer info kan je vinden via hun site.