Een Merida aan de muur klinkt alsof je een fiets in de kamer hangt. Zou kunnen, maar dat is in dit geval niet aan de orde. Beter gezegd: een Jack Liemburg aan de muur. Jack Liemburg is een kunstenaar uit Apeldoorn, die in opdracht van Merida zestig kunstwerken heeft gemaakt met als thema het profteam Lampre-Merida. De stijl die Jack Liemburg gebruikt in zijn schilderijen is een combinatie van fotografie en verschillende schildertechnieken.

In totaal heeft Jack zestig verschillende kunstwerken gemaakt met als basis vier collages. Door de schildertechniek van Jack zal geen enkel doek hetzelfde zijn, dat is onmogelijk. De doeken zijn genummerd, zodat je weet welk unieke kunstwerk jij in je kamer hebt hangen. De creatieve uitspattingen met verf maken het een kleurrijk geheel. De roze blauwe teamkleuren van Lampre-Merida hebben daar ook een groot aandeel in. De uitgesproken schildertechniek van Jack maakt dat misschien niet iedereen dit in zijn of haar woonkamer zou willen hangen, maar aan mijn muur zou hij zeker niet misstaan. Ik vind het een gaaf stukje kunst waarin wielrennen centraal staat.

De schilderijen zijn te bezichtigen en te koop in het Merida Experience centre in Apeldoorn. Een “Merida-Jack” is momenteel in de aanbieding voor € 295,-. Dit omdat er plaats wordt gemaakt voor een nieuwe serie schilderijen. De schilderijen worden vanwege afmeting en kwetsbaarheid niet per post verstuurd.

Merida Kunst