Altijd al gedroomd van een Pegoretti en wil je ook een keer wat terug doen? Dan moet je dit weekend even opletten.

In een samenwerking met de studenten van de Academie voor Kunst en Design in Stuttgart heeft Dario Pegoretti drie van zijn frames bewerkt. Dit doet hij nu al voor de tweede keer. De drie framesets zullen geveild worden en de volledige opbrengst zal ten goede komen van het kinderhospice te Stuttgart welke later dit jaar open zal gaan.

De drie frames hebben allemaal een eigen thema. ‘The Vorticist’ is een weergave van de camouflage die de Britse marine gebruikt voor hun schepen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De ‘Traveller’ laat duidelijk de kaart van een metronetwerk zien en dan is er nog de Cutis. Misschien een beetje onsmakelijk verhaal, maar die laat een interpretatie zien van de menselijke huid en poriën tijdens het zweten.

Alledrie de framesets zijn gebaseerd op de ‘Duende’, een van de modellen die Pegoretti voert. Gemaakt van Columbus Spirit buizen en met de Falz carbon voorvork. Die is ontworpen door Pegoretti, maar wordt door Columbus gemaakt. Elk van de drie framesets is dus uniek en is er ook maar in één maat.

Bieden op de ‘Cutis’ (54cm), ‘The Vorticist’ (56cm) en de ‘Traveller’ (59cm) kan op eBay tot zondagavond 9 april 20.00 uur. Alle info over het “Mano Nella Mano” (hand in hand) project hier.

Tags: