Mocht jij je partner thuis al irriteren met een in de weg staande racefiets, dan mag hij/ze blij zijn dat je niet aan tandemwedstrijden doet. Dan had je namelijk deze gigantische tijdrittandem van CGI Concepts in je woonkamer of hal staan. (als dat al zou passen). Ze hebben bij CGIC een concept 2 persoons tijdritfiets bedacht; de Revolution 2.

Het idee achter het ontwerp is dat beide renners hun krachten overbrengen naar het achterwiel. Dus de ene met de derailleur aan de linkerkant en de andere met de derailleur aan de rechterkant. Wel een leuk bedacht concept, maar of het in de praktijk ook gaat werken?

Zo’n linker derailleur wordt niet standaard verkocht, dus dat wordt maatwerk. En maatwerk is vaak duur. Je kan een totaal andere cadans fietsen met dit systeem dan je mederijder. Al zijn er ook wel systemen op de markt die een verschillend ritmes toestaan, maar dan met een soort van vliegwiel. Gewoon maken dit concept zeggen we en dan kom je tijdens het fietsen er wel achter of het werkt of niet. Ziet er in ieder geval indrukwekkend uit!

Mooie PIZZ wielen trouwens die hopelijk minder snel slijten dan sommige tandem baanwielen 🙂

cgic-tandem-tt2 cgic-tandem-tt

De website van CGIConcepts (werkt nog niet helemaal)