Afgelopen zaterdag vond de allereerste Velozine/Racefietsblog.nl dag van de Backstage Series plaats, bij Merida in Apeldoorn. We kunnen wel concluderen dat het een zeer geslaagde middag was! Het idee is om onze volgers de gelegenheid te geven de merken te kunnen beleven en dat is in alle opzichten gelukt. Na een kort ontvangst in het Merida Experience Center met koffie en taart heeft Merida kort meer kunnen laten zien van het merk, hoe het begonnen is en waar ze voor staan. Daarna was het omkleden en klaarmaken voor het fietsen! Alle fietsen stonden al keurig klaar, met naambordjes zelfs. En niet de minste fietsen ook, dat is ook wel leuk natuurlijk.

Fris zonnetje
Ondanks dat het misschien nog wat fris voor de tijd van het jaar was gingen we wel met een lekker zonnetje op pad. De racefietsers voor een ronde op de mooie wegen van de Veluwe en de mountainbikers gingen uiteraard offroad. Ondanks wat draaien en keren in het bos met de dikke banden kwamen zowel de wielrenners als de mountainbikers met een glimlach op het gezicht weer terug. De sfeer was super!

Merida trakteerde naast de eerdere appeltaart en koffie ons op heerlijke hapjes en drankjes. Opwarmen bij het haardvuur was niet echt nodig, maar wel lekker dat het kon. Er werd ook lekker bijgepraat met bekenden, maar ook kennisgemaakt met andere fietsliefhebbers van de groep. Na het opfrissen en omkleden dat kon in de douche gelegenheid in het Experience Center, was het natuurlijk tijd voor De Grote Merida “heb je wel opgelet tijdens de presentatie” Quiz! Niet iedereen had even goed opgelet bleek, maar een paar gelukkig wel en die gingen daarom niet met lege handen naar huis. Merida gaf een minitool, een minipomp en een voetpomp weg.

Kortom, een een leuke dag, voor alle partijen. Jocelyn, Joyce, Nico, Thomas, Michael, Frans, Jeroen, Rob, Martin, Bas, Marco, Bert, Marc, Ubbo, Douwe, Arno, Freddy, Dennis en Rene, veel dank dat jullie er waren!

Jocelyn stuurde ons nog haar ervaring die we jullie niet willen onthouden:
“We rijden weg in een groep van 12 man met getrainde lijven en ik vraag mij af of ik als enige vrouw mij staande kan houden tussen al dit mannengeweld. Het tempo ligt gelijk hoog en iedereen wil zichtbaar optimaal gebruik maken van de twee uur. Geef ze eens ongelijk! In een twee uur durende rit kan je een goed beeld krijgen van de fiets. Het parcours van ongeveer 53km gaat over verschillende terreinen, klimmetjes en afdelingen. Ik ervaar “mijn” fiets, de Merida Ride Disc 7000, als erg prettig en stabiel. Hij geeft mij een gevoel van stabiliteit en veiligheid. Met disc remmen op de racefiets heb ik nog niet eerder gereden, maar ook hiermee remt hij in tegenstelling tot blokjes erg prettig. In bochten stuurt hij heel direct en de cassette klikt makkelijk door. De “begeleiders” weten goed de groep bij elkaar te houden en na een heerlijke rit met een zonnetje en een prettig gezelschap moeten we helaas de fietsen weer gedag zeggen. Nog even tijd om te chillen, wat te drinken, eten, douchen en napraten. Deze fantastische dag zit er helaas al weer op. Met een gelukzalig gevoel en een mooie herinnering rijd ik in mijn auto terug naar huis. Op naar de volgende ontmoeting!”

Dit jaar gaan we ook nog op bezoek met de Backstage Series bij Trek, Cannondale en Specialized! Daarover worden jullie later nog geïnformeerd. De lat werd afgelopen weekend in ieder geval hoog gelegd door Merida!

Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl  Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl  Backstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nlBackstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nlBackstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nlBackstage at Merida Benelux together with Velozine.nl | Racefietsblog.nl

Gerelateerd

 • Nico Offerman

  Een leuk verslag van een leuke dag!