Een hele mond vol, maar het gaat om niet meer dan een makkelijk demonteerbare bidonhouder. Nu het crossen alweer volop aan de gang is ben ik elke training (en warming-up) aan het klooien met een bidon in m’n jersey. Bidonhouders heb ik niet op de fiets, want dat maakt het schouderen lastig. Wanneer je de profs met bidonhouders ziet tijdens een cross (zoals in Amerika afgelopen twee weken) zitten er geen obstakels in het parcours waarbij ze de fiets schouderen.

Bij Bontrager en Trek hebben ze hier wat op gevonden. De Quick Connect bidonhoudernokken van Bontrager. Dit komt neer op twee kleine nokjes die je op de plek van de schroefjes in je frame draait. Het draai/klik systeem, waarmee je de houder op de nok bevestigd, monteer je aan de bidonhouder. Het draaisysteem valt over de nokken die je aan je frame hebt gemaakt. Het draaisysteem een kwartslag draaien en de bidonhouder zit op z’n plek. De eerste paar keer is het even een priegelwerkje, maar na een keer of vijf heb je het zo in de vingers en kan je letterlijk in een paar seconden je bidonhouder (de)monteren. De nokjes die achterblijven op het frame vallen amper op en zitten zeker niet in de weg tijdens de cross.

Het systeem is gemaakt van kunststof. Hierdoor kan je de bidonhouder wat bewegen terwijl deze zit gemonteerd. In eerste instantie natuurlijk geen probleem, maar het voelt/oogt wat fragiel. Het tegendeel is inmiddels bewezen. Tijdens een aantal crosstrainingen bleef de bidonhouder (met volle bidon) perfect op z’n plek zitten. Ook een kasseistrookje tijdens de Meewind Koers van afgelopen zondag was geen enkel probleem voor het Quick Connect systeem. Simpel, maar slim bedacht van Bontrager!

De Bontrager Quick Connect bidonhoudernokken zijn te koop bij je dichtsbijzijnde Trek dealer voor € 17,49

 

Gerelateerd