De Velocissimo serie van Castelli is er een die al ruime tijd meegaat. Het Romeinse cijfer IV in bovenstaande titel verraad dat ze inmiddels al toe zijn aan de vierde bibshort uit de serie. De pasvorm van de Velocissimo IV is geheel vernieuwd om de broek zo comfortabel mogelijk te maken.

Zwart met een kleurtje
De bibshort die we testen is compleet zwart. Enige vorm van kleur vind je terug in het Castelli logootje op de linkerbil en de twee kleine reflecterende strepen op de achterkant van de pijpen. Aan de zijkanten van de pijpen zit een streep waarin het Castelli logo en een motiefje is verwerkt. Bij de zwarte uitvoering zoals ik hem test valt dit nauwelijks op. De broek wordt aangeboden in verschillende kleurstellingen, waarbij deze band veranderd qua kleur. Dit kan zijn Sky Blue, Red, White, Orange of Surf Blue. De rest van de bibshort blijft zwart. De bretels en het rugpaneel van de broek zijn gemaakt van mesh waarvan de randen netjes zijn afgewerkt met een lycra rand. Aan de voor- en zijkant loopt het lycra van de broek door tot ongeveer navelhoogte. Dit noemt Castelli zelf de ‘Doppioheupband’.

De verschillende panelen en de zeem zijn met platgestikte naden aan elkaar gemaakt. Dit moet er voor zorgen dat er geen dikke randen ontstaan die gaan irriteren. Aan de onderkant van de broek, bij het uiteinde van de pijpen, zitten aan de binnenkant siliconen grippers. Niet over de gehele breedte van de pijp, maar om de halve centimeter een streepje dat een centimeter of vier naar boven loopt. Deze manier van het toepassen van de grippers kan je herkennen van de Castelli Premio. Een bibshort uit het topsegment van Castelli. Aan de buitenkant zie je helemaal geen rand en lijkt het alsof de broek strak is afgeknipt. In de broek zit een KISS Air zeem van Castelli dat door een aantal renners van Team Sky tot de favorieten behoort. 200 kilometer en meer zal met deze broek volgens Castelli geen probleem moeten zijn.

Uren in het zadel
Wanneer ik de Velocissimo broek de eerste keer aan trek valt me op dat hij comfortabel zit en lekker aansluit. Door het gebruik van de Doppioheupband sluit hij ook rondom je middel lekker aan, zonder dat hij knelt. De heupband zorgt volgens Castelli voor extra ondersteuning, wat het comfort verhoogt. Het is wel een broek in maat L, waar ik van andere merken maat M draag. Hij valt dus klein. Doordat de broek helemaal zwart is, kan ik hem makkelijk combineren met verschillende kleuren shirts en een paar zwarte beenstukken. Tijdens de ritten valt er eigenlijk niets op aan de broek en dat is een goed teken. De band om de heup en de grippers zorgen dat de broek prettig blijft zitten. De zeem sluit mooi aan en ook tijdens een rit van een uur of vier heb ik geen last in deze broek. De broek ademt goed en de zeem blijft droog. Geen windbreaker of extra dikke stof, maar een lekkere broek die je kan gebruiken voor een snelle avondrit van een uur of een lange duur rit van vier uur of meer. Gezien de pasvorm en het comfort van deze broek was ik benieuwd naar de prijs. Met een adviesprijs van € 110,- heeft Castelli mij erg positief verrast.

Specificaties
Castelli Velocissimo IV Bibshort
Maat S t/m XXXL (getest in maat L)
Adviesprijs: € 110,-
Via Castelli

   

Gerelateerd