Precies op het goede moment, kregen we een paar items uit Castelli’s Podio Doppio lijn in handen. Het zonnetje brak net door en de temperatuur bestond zowaar uit twee cijfers!

Genoeg over het weer, want ik ging het over de Podio Doppio producten van Castelli hebben. Een koerstrui, petje en sokken. Doe daar een effen zwarte broek bij zoals de Velocissimo die Coen op dit moment aan het testen is, en het is af. Voor het oog in ieder geval wel. Castelli zegt dat ze het shirt speciaal voor Team Sky hebben ontworpen om in te trainen. Het moest goed zitten en snel drogen, maar hoefde niet per se super-aerodynamisch zijn. En dat klopt helemaal. Het shirt zit prettig, nergens strak, maar zeker ook niet los met gewapper als gevolg. Precies goed dus eigenlijk. En het is ook zeker een zomershirt, als je het tegen het licht houdt kijk je er doorheen. De Prosecco GT stof is extra vochtafdrijvend. Aan de zijkanten onder armen zit mesh verwerkt om vocht extra goed af te voeren. Op de rug vind je drie ruime zakken waar je voldoende in kwijt kan om een paar uur op pad te gaan. Op de voorkant de iets dikkere YKK-rits over de hele lengte die lekker soepel en licht ‘loopt’ waarbij het Castelli-schorpioentje niet alleen goed vastpakt, maar er ook mooi uitziet, als is het maar klein. Het shirt ziet er mooi uit moet ik zeggen. Blauw is een veilige kleur, maar daarom nog niet minder mooi. Over de rand van de mouw en de rug loopt een dunne rood-witte streep die weer goed bij het Castelli-logo past. Beetje braaf misschien, maar wel stijlvol.

Het bijpassende koerspetje heeft dezelfde kleuren en strepen met het logo en past zelfs op mijn grote hoofd goed. Het klepje blijft goed overeind staan en behoudt zijn vorm. Bovenal zit het petje vooral prettig. En het past bij het shirt dus. Net als de sokken in dezelfde kleur blauw met een rood-witte rand. Ook hier geven de horizontale krijtstrepen ze net een beetje meer uitstraling.

Een shirt is een shirt, totdat je er een passend petje en sokken bij hebt. Kleinigheden misschien, maar zijn wel net even die details die het geheel kloppend maken. Wat ik al zei, je zit er voor net iets meer dan € 100,- bijzonder gesoigneerd bij dit seizoen.

Castelli Podio Doppio adviesprijzen:
Podio Doppio jersey € 75,- (ook verkrijgbaar in zwart, wit en geel)
Podio Doppio petje € 19,- (ook verkrijgbaar in zwart, zwart/rood en zwart/geel)
Podio Doppio 13 Sokken € 16,- (ook verkrijgbaar in zwart, wit en geel)

Meer info via Castelli

 

Tags: