Afgelopen jaar kon je hier lezen over het Kickstarter project van de Altum MODUAL tool. Het beoogde bedrag was in augustus 2016 al ruimschoots behaald en de productie werd gestart. Inmiddels hebben we een exemplaar van de Altum MODUAL tool hier op de redactie liggen.

Zo robuust als de tool eruit ziet, zo voelt hij ook aan. Wat zwaarder, maar erg degelijk. De bandenlichters, die met magneetjes op de plek zitten, zijn van kunststof. De rest van de tool is van metaal. De functies van deze tool kan je lezen in eerder genoemde blogpost. Uiteraard hebben we deze tool meteen even ter hand genomen om te testen of deze daadwerkelijk zo robuust is als dat hij oogt, en dat is hij zeker. Als je de tool lost neemt, is deze mooi qua formaat en past prima in je jersey.

De bijbehorende hoes is zo ontworpen dat je, naast de MODUAL tool, ook andere spullen mee kan nemen als zadeltasje. Bijvoorbeeld een binnenband en CO2 pomp. Achter de rits kan je zelfs geld en/of pasjes kwijt als je dit zou willen. De manier van opvouwen wijst zich vanzelf. De hoes heeft een aantal slimme extra’s, zoals een onzichtbare magneet. Wanneer je bitjes wisselt kan je deze in de hoes leggen zonder dat ze wegrollen. De elastieken banden zijn strak, waardoor een binnenband en de tool prima op z’n plek blijft. Persoonlijk vind ik, ondanks het opvouwen, de hoes wat aan de grote kant. Want als je het geheel niet als zadeltasje gebruikt, dan zit je achterzak wel heel erg vol. Voordeel is wel dat je bijna alle gereedschappen bij je hebt.

De complete set zoals hij op de foto’s te zien is kost € 50,76 en meer informatie kan je vinden bij Altum.

 

Tags: