Het Franse Ekoï heb je vast wel eens ergens gezien, maar in Nederland en België moet je dan wel goed opletten. In Frankrijk zie je het juist wel weer heel veel. Wellicht gaan we het nu wel vaker zien nu ze een aantal profploegen voorzien van hun materiaal. Zo sponsoren ze Quick-Step Floors met hun brillen.

Ze hebben een vrij brede range aan brillen, bijna te breed misschien wel, zoveel keuze is er. Dat gezegd hebbende, de keuze voor een bril is altijd heel persoonlijk, zowel wat betreft pasvorm als esthetisch. Dan kan het dus juist wel prettig zijn als er veel te kiezen is. Wat meteen opvalt bij de brillen van Ekoï is dat de prijzen erg vriendelijk zijn. Vanaf 30 euro heb je al een bril die er niet onverdienstelijk uitziet. Onze aandacht gaat voor nu uit naar de Fit-First bril. Niet per se een heel spectaculaire bril, maar hij heeft wel een aardige eigenschap: flexibiliteit. Nu is haast elke sportzonnebril enigszins flexibel zodat ze niet snel kapot gaan, maar bij de Fit-First heeft de flexibiliteit ook betrekking op de pasvorm. Bij de neusbrug is namelijk een stuk elastomeren gebruikt waardoor de bril op punt extra flexibel is. Zie daarvoor ook de video onderaan dit stuk. Hiermee wil Ekoï realiseren dat de bril op vrijwel ieder hoofd, breed tot smal, goed past en stevig zit. Daardoor heeft de bril twee aparte lenzen. Op zichzelf niet een probleem, maar ze zijn niet te verwisselen, dus je moet van te voren wel even bedenken welke lens het meest geschikt voor je is. Hij is er al vanaf € 49,95 met heldere lenzen. De duurste uitvoering is € 99,95 met photochromatische lenzen. Hieronder een selectie van de verschillende uitvoeringen. Hij is er in de Quick-Step Floors kleuren, maar ook in veel andere kleurcombinaties.

En je kan je overigens van top tot teen hullen in Ekoï producten want ze maken nagenoeg alle soorten kleding en accessoires. Een aantal daarvan kan je via de website personaliseren. Een resultaat van dat personaliseren zie je onderaan met de bril met de kleuren van België: de Phil editie van de Persoevo6.

Ekoï

Gerelateerd

  • Stekel

    Rij zelf al jaren met kleding (zowel winter als zomer) van dit merk. Ook helm en bril (persevo3).. nog steeds erg tevree. Goede geld/kwaliteitsverhouding. Makkelijk te bestellen, en ook te retouneren. Regelmatig leuke kortingsacties.. Niets mis mee (y)